kakva priča!

Dok se razvodila, živela je s dečkom i varala ga s LJUBAVNIKOM: Buran ljubavni život glumice koja je simbol Holivuda

0

Iako je dobila sve nagarde koje jedan glumac može da osvoji, njen privatan život je uvek više intrigirao medije i sva njena profesionalna dostignuća bacao u zapećak. Zbog svega toga, mnogi smatraju da je ona simbol svega što Holivud predstavlja. 

 

Džesika Lang je po mnogo čemu simbol Holivuda
Džesika Lang je po mnogo čemu simbol Holivuda foto: JosiahW / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Slavna holivudska glumica Džesika Lang tokom decenija u tom poslu osvojila je sve nagrade koje jedan glumac može da osvoji.

 

Ona je jedna od 13. glumaca na svetu koji su uspeli da prigrabe trostruku krunu ove profesije, pošto na svojim policama ima jednog Tonija, dva Oskara i tri Emija.

 

Simbol svega što Holivud predstavlja

 

Džesika Lang je u svet poznatih ušla radeći kao model, ali ipak na veliku scenu stupa kada je ispred tada velikih zvezda Merli Strip i Goldi Hon dobila ulogu u hit filmu King Kong 1976. godine.

 

I instant i sama postaje velika zvezda. Kao retko lepa žena, bila je san mnogih muškaraca, a i filmadžije su se utrkavile sa ponudama za nove projekte. Njen talenat nikad nije bio sporan, što je posle King Konga i nastavila da dokazuje.

 

NIzala je uspeh za uspehom. Langova osvaja Oskara za najbolju sporednu glumicu u filmu "Tutsie", zatim za najbolju glavnu rolu u filmu "Plavo nebo", a uz to je dobila još niz drugih laskavih priznanja. Onim mlađim fanovima sedme umetnosti, Džesika je možda najpoznatija po serijalu „Američke horor priče“.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CINESPIA (@cinespia)

 

No, iako je osvojila bukvalno sve što jedan glumac može da osvoji - medije i fanove je uvek više intrigirao njen privatan život. Kako su neki holivudski analitičari to opisali - kad je bila mlađa, baš ga je živela, 200 na sat.

 

Zbog tog spoja, neverovatnog glumačkog talenta sa veoma burnim ljubavnim životom - neki su je nazivali i pravim simbolom Holivuda. Svime što Holivud zapravo predstavlja i propagira.

 

Prva ljubav - profesor sa koležda

 

Kao dete, porodica Džesike Lang se stalno selila pošto je njen otac često menjao posao. A taj nestalan način života preneo je i na svoju ćerku. Džesika 1967. upisuje umetnost na Univerzitetu u Minesoti, ali je imala velike snove da vidi svet.

U proleće 1968, pre nego što je završila prvu godinu, Lang se zaljubljuje se u 24-godišnjeg profesora fotografije Paka Grandea. Lang i Grande su napustili školu i putovali širom SAD i Evrope.

Živeli su uglavnom iz Grandeovom kombiju, Džesika je tokom tog perioda upoznala mnoge Grandeove prijatelje iz sveta filma. Džesika i Grande su krunisali svoju ljubav venčanjem 1970. godine.

 

Međutim, nekoliko godina kasnije, a pogotovo od kada je Langova snimila King Konga, njihov odnos postaje sve hladniji.

 

Imala dva momka dok je bila u braku, sa jednim dobila dete

 

Džesika je u tom periodu imala kraće romanse i afere sa različitim muškarcima. Ali ono što je javnosti je poznato je da je krajem sedamdestih i početkom osamdestih, kao još zvanično udata za Grandea, bila u vezi sa glumcem, plesačem i koreografom Bobom Foseom i baletanom i glumcem Mihailom Barišnjikovim.

A dok se sve to dešavalo, ona upoznaje, ispostaviće se kasnije, ljubav svog života, američkog glumca Sema Šeparda.

 

Zvuči malo zamršeno, zar ne? Da probamo da pojednostavimo.

 

Odnos sa mužem Granedom je zahladneo i oni su u braku bili samo na papiru. Sa Mihailom Barišnjikovim je imala dete, ali i otvorenu vezu, što je značilo da su oboje bili slobodni da imaju afere. Njena afera je bila sa Foseom, a njegova najpoznatija sa balerinom Lizom Rajnhart.

 

- Sve stvari koje smo Miša i ja radili... Oboje smo imali smo afere, ali mislim da je to mnogo više radio nego ja. To je bio neki evropski stil ili šta god. U svakom slučaju, sve to je bilo prihvatljivo samo dok znate gde je dom, i ko vam je partner kad dođete kući. Činjenica da smo on ili ja imale aferu nije promenila naš odnos. I dalje smo ostali zajedno - objasnila je jednom prilikom Langova.

Dakle, samo da pojasnimo. Džesika se razvodila od Granda, živela sa Mišom i imala aferu sa Bobom.

 

- Bila sam toliko preplavljena, pokušavam da pojednostavim svoj život, ali bio je veliki nered - rekla je Langova svojevremeno.

 

Strasna romansa sa ljubavnikom je trajala godina

 

Međutim, tu se u priču uključuje Sem Šepard. Njena najveća ljubav. Džesika je uplovila sa njim u strasnu romansu i nije planirala ništa više od toga, ali... Ali ubrzo se uselila kod njega.

- Kada sam nazvala Mišu i rekla mu da sad živim sa nekim drugim, to je za njega bila krajnja izdaja. Samo je spustio slušalicu i nismo razgovarali dve godine. Bila je to bolna situacija za sve nas. Nikada više ne bih želela da prođem kroz to. To je bila teška situacija za sve uključene - navodi glumica.

 

Sem i Džesika su poečli da se zabavljaju 1982. godine, kada je otprilike Langova raskrstila sa svojim prethodnim muževima, momcima i aferama. Nikada se nisu venčali, ali proveli 27 godina zajedno i dobili su dvoje dece: Hanu i Semjuela. Imali su plus i minus faze, ali su opsatli sve do 2009. godine.

Godinu dana nakon što su raskinuli, Šepard je imao samo lepe reči za Džesiku.

- Nikada nisam sreo nikoga poput nje. Bila je zapanjujuća. Jedna od sjajnih stvari na njoj, osim njene prirodne lepote, bila je njena skromnost. Mi smo vam jedna neverovatna utakmica. Ali, znate, ne bez vatrometa... Ona je jedina žena sa kojom bih mogao da živim. Mislim, koja druga žena bi me podnela - rekao je Sem nakon raskida.
 

Sem Šepard je preminuo 2017, a Langova je iste godine pričala o njemu u jednom intervjuu.

 


- Ne bih Semija nazvala baš opuštenim, pošto svako ima svoju mračnu stranu, Međutim, on sve što radi - radi sa dosta smisla za humor - rekla je ona tada.

 

 

 

makonda-tracker