"Poklonite mi se!"

Njen stav je jasan i BRUTALAN: Madona je pročitala šta mislite o njenom izgledu – i NIJE DOBRO REAGOVALA

0

Kraljica pop muzike ne krije da je ljuta i razočarana, a u podužem izlaganju je rekla sve što joj je na duši i nije imala milosti

Madona na dodeli Gremija
Madona na dodeli Gremijafoto: Rob Latour / Shutterstock Editorial / Profimedia

U Los Anđelesu je pre nekoliko večeri održana 65. dodela nagrada Gremi, a jedan od utisaka večeri bila je jedna od najvećih zvezda u istoriji. Madona, kraljica pop muzike, nije ipak bila u centru pažnje zbog novog hita, uspešne turneje ili senzacionalnog nastupa.


Svi pričaju o tome koliko se pevačica promenila, a društvene mreže preplavile su njene fotografije i negativni komentari na račun njenog izgleda.

 

"Da li Madona jede botoks?", "Ova žena koja je pojela Madoninu glavu mora u zatvor", "Šta se desilo našoj kraljici?", "Kako je tužno kad ne stare dostojanstveno", "Decenijama nam priča o samopouzdanju, a onda sebi uradi ovo da ne bi imala bore"... neke su od reakcija.

 

Madona na dodeli Gremija
Madona na dodeli Gremijafoto: Rob Latour / Shutterstock Editorial / Profimedia

Madonin izgled već dugo je na meti kritika i uglavnom se priča o tome da ona preteruje sa estetskom hirurgijom i filerima, na šta se pevačica do sada nije osvrtala. Međutim, nakon što je njeno lice postalo glavna tema ove nedelje, kraljica popa rešila je da se oglasi.


Kako je istakla, ona je imala čast da na pozornici predstavi Kim Petras, prvu dobitnicu Gremija koja je otvoreno trans, a osvrnula se i na nebinarnu osobu i čuvenog pevača Sema Smita, te je razočarana zato što se svi bave sekundardnim stvarima. Za sve krivi mizoginiju, s kojom se susretala od početka karijere.


– Umesto da se fokusiraju na to šta sam rekla o neustrašivim umetnicima kao što su Sem i Kim, ljudi su odlučili da pričaju o mojim fotografijama u krupnom planu. Snimljene su aparatom s dugim objektivom, što bi iskrivilo bilo čije lice! Još jednom sam u središtu napada na starenje i mizogije, koji prožimaju svet u kom živimo – poručila je Madona na Instagramu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Madonna (@madonna)


Ona je dodala i da živimo u svetu koji ne pristaje da slavi žene i osuđuje ih i kažnjava kada napune 45 godina, naročito ako su i dalje vredne i željne avanture.


Madona nije sakrila da je veoma ljuta zbog reakcija koje je videla, a na sve je imala još jedan odgovor – citat iz Bijonsine pesme.


Nećete mi slomiti dušu!


Ona je istakla i da optimistično gleda na to što planira da i u budućnosti pomera granice i prkosi patrijarhatu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Madonna (@madonna)


Radujem se budućim godinama subverzivnog ponašanja, pomeranja granica, suprotstavljanja patrijarhatu i, pre svega, uživanja u svom životu. Poklonite mi se, k*****i sinovi! – kaže Madona.


Ona smatra i da se svet oseća ugroženim zbog sve snage koju ona nudi.


Svetu prete moja moć i izdržljivost. Moja inteligencija i volja da preživim. Ali oni me nikada neće slomiti. Sve je ovo test – zaključila je pevačica.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Madonna (@madonna)

 

 

makonda-tracker