otišao je premlad

"Odabrao je da OKONČA SVOJ ŽIVOT uz pomoć lekara": Poznati komičar preminuo u 45. godini posle nekoliko teških godina

0

Veoma mlad, čuveni komičar vodio je tešku borbu, koju je rešio da završi pod svojim uslovima

Majkl Lerer preminuo je eutanazijom
Majkl Lerer preminuo je eutanazijomfoto: Michael Lehrer, Youtube Printscreen

Komičar Majkl Lerer preminuo je u utorak u Portlandu, u Oregonu, sa 44 godine, javljaju američki mediji.


Kako oni objašnjavaju, Lerer je bio teško bolestan i godinama je patio od amiotrofične lateralne skleroze. Lekari mu nisu prognozirali dug i kvalitetan život, a on je rešio da napusti ovaj svet eutanazijom.


Majkl je umro dostojanstveno i po svojim uslovima – rekla je njegova životna saputnica Kolet Montag. – Medicinska pomoć pri umiranju bila je najteža odluka koju je doneo.

 


U svojim poslednjim godinama života, Lerer je izveo više komičnih monologa o svom životu koji vodi kao pacijent koji boluje od neurodegenerativne bolesti. Iako je bio u invalidskim kolicima i lošem stanju, vedar duh ga nikad nije napuštao i često se šalio na račun svoje situacije.

 


Netfliks je najbolja stvar koja se desila osobama s invaliditetom još od kur*i koje dolaze kući – rekao je jednom prilikom.


Mnoge kolege i poznate ličnosti izjavile su da se dive hrabrosti i snazi Majkla Lerera, koji ipak nije izdržao sav teret svog zdravstvenog stanja.

 


On je bio prava legenda, mnogo će mi nedostajati – izjavio je podkaster Džo Rogan nakon vesti o Lererovoj smrti.


Na zvaničnom Majklovom profilu na Instagram objavljena je oproštajna poruka.


Završni čin – gledajte u nastavku. Počivaj u miru, ti neustrašivi čoveče. Zauvek ćemo te voleti, zahvalni smo ti zbog svega što si pružio svetu – navodi se u opisu fotografije na kojoj je Lerer nasmejan.

 

 

 

makonda-tracker