POTRESNO

"U telu mi je rastao TUMOR DUG 30 CM": Legendarni glumac dve godine svog života pamti kao UŽASAN SAN, a detalji su tužni

0

Glumca Džefa Bridžisa život nije mazio, a on je kroz sve prošao zahvaljujući veri, svojoj porodici i svojoj velikoj ljubavi: glumi.

foto: EPA/PAUL BUCK
foto: EPA/PAUL BUCK

Glumac Džef Brižis je najtežu životnu bitku i borbu sa limfomom proveo radeći ono što najbolje zna i ume, a to je gluma. Čak i kada se teška dijagnoza udružila sa koronavirusom tokom procesa hemoterapije, Bridžis je vredno radio i stvarao.

 

Ipak, zbog dijagnoze raka limfnih čvorova, morao je potpuno da promeni način života, a jedna od tih promena je rano buđenje, nakon čega bi još neko vreme ostajao da leži u krevetu. 

 

Na ovo se navikao i kada je sticajem okolnosti bio prikovan za krevet tokom zaraze koronavirusom. 

 

Primoranost da ostane kod kuće i miruje iskoristio da garažu koja se nalazi u sklopu porodične kuće, pretvori u svoju oazu u kojoj se na podu nalaze veliki i mekani tepisi, muzička oprema, ali i kutak posvećen keramici. A zidove u garaži je ukrasio porodičnim fotografijama.

 

Iako je ceo period borbe za život težak i iscrpljujući, ipak je izvukao važne pouke.

 

– Ono što sam naučio iz celog tog iskustva iz bolnice je da nam život stalno daje darove. To mogu biti darovi za koje mislimo da ih ne želimo, jer ko želi rak? Ko želi je*eni kovid? Ispostavilo se da ih ja želim, jer suočavanje sa svojom smrtnošću čini neke stvari dragocenijima. Dar je shvatiti da oči tu da gledam sve te lepe stvari na svetu, da imam ženu koja me voli, svoju decu i da se mogu kupati u toj ljubavi. Sve je to dar – izjavio je svojevremeno Džef Bridžis.

 

Tokom teške borbe sa kovidom njegova supruga je prilagodila garažu njegovim zdravstvenim potrebama te je dovezen u nju direktno iz bolnice i priključen na boce sa kiseonikom. 

 

– Ne znam je li to zbog bolesti ili uopšteno zbog godina i starosti, ali moje sećanje na te dve godine izgleda kao san, san koji je prošao. Ne mogu da se setim hronologije koliko bih to možda želeo –  rekao je Bridžis 

 

Da je, iako dug, oporavak bio uspešan, govore glumački angažmani, među kojima je i serija "The Old Man", koje je prihvatio.

 

I dandanas se jasno seća da je neposredno pre nego što je saznao za tešku dijagnozu pristao da glumi u visokobudžetnoj seriji koja se prikazuje na kanalu Disney.

 

Iako je snimanje prve sezone odavno završeno, mnogi se još uvek jasno sećaju scene borbe u prvoj epizodi, a kako je ispričao za britanski Independent, jasno ga se seća i on:

 

– Dok smo to snimali, u telu mi je rastao 22 centimetra širok i 30 centimetara dug tumor. Dobijao sam udarce u želudac, a uopšte nisam imao pojma da mi to raste u njemu objasnio je.

 

Nakon što se zbog koronavirusa produkcija zaustavila, Bridžis je napokon otišao u bolnicu da vidi u čemu je problem, a dijagnoza nije mogla da bude gora - Hočkinov limfom, zbog čega je morao da ide na hemioterapiju.

 

Sve je išlo svojim tokom: tumor je počeo da se smanjuje, a baš kad je pomislio da sve da je sve krenulo nabolje, život mu je zadao novi udarac. 


Naime, početkom 2021. godine se u lokalnoj bolnici zarazio koronavirusom, što je za njega bilo posebno opasno, jer mu je zbog hemoterapije bio oslabljen imunitet.

 

Nakon pet nedelja koje je proveo na intenzivnoj nezi, tumo mu se činio kao "mačji kašalj".

 

– To što nisam mogao da dišem, nego sam stalno morao da zovem medicinsku sestru da me okrene u krevetu, jer su mi u nosu bile cevčice, bilo je jezivo bizarno. Okretanje na drugu stranu u krevetu trajalo bi po 15 minuta – ispričao je za The Independent.

 

 

 

makonda-tracker