bez stida

Glumila je NEVINAŠCE, a igrala prljavu igru: Životna priča "razaračice brakova" može da bude inspiracija za film

0

Proslavljena glumica Džulija Roberts danas puni 55 godina 

foto: Shutterstock / Featureflash Photo Agency
foto: Shutterstock / Featureflash Photo Agency

Jedna od najboljih holivudskih glumica, čuvena Džulija Roberts zagazila je uveliko u šestu deceniju života, ali svojom glumom i izgledom i dalje mami interesovanje javnosti. 

 

Njena životna priča je toliko uzbudljiva da je samo pitanje vremena kada će se neko osmeliti da tu priču prebaci na filmsko platno. 

 

 

Džulija Robert važi za jednu od najplaćenijih glumica u Holivudu. Nakon što je dobila Zlatni globus za ulogu koju je odigrala u filmu Čelične magnolije, bila je nominovana i za Oskara.

 

Džulija je poznata kao veliki pobornik prirodnog izgleda, zbog čega je odbijala sve vrste estetskih korekcija. Ona želi da izgleda u skladu sa svojim godinama, a reklo bi se da je baš zbog toga i dan danas veoma angažovana glumica.

 

Džulija Robert je rođena 28. septembra 1967. godine godine u Smirni, Džordžija. Njeno puno ime je Džulija Fiona Roberts. Otac joj se zvao Volter Gredli, a majka Beti Lu.

 

Džulija Roberst
foto: Profimedia

 

Kada je Džulija imala samo četiri godine, brak njenih roditelja je okončan razvodom nakon čega se njena majka udaje za Majkla Moutsa. Majklov karakter je bio jako nepredvidiv, a često je imao izlive besa i uvredljive komenatre upućenje Džuliji, tako da joj detinjstvo pored očuha nije bilo ni malo lako. Konstantni izlivi besa i agresivno ponašanje, nisu samo Džuliji zagorčavali život, već i njenom bratu i sestri.

 

Džulijin otac umire od raka 1977. godine, a to je bio jedan od najtežih perioda u njenom životu.  Džulija ima starijeg brata Erika i mlađu sestru Lizu, koji se takođe bave glumom, ali nisu ni blizu uspeha koji je ostvarila Džulija. Pored njih, Džulija je imala i polusestru Nensi. Nažalost, Nensi je izvršila samoubistvo 2014. godine, a par meseci nakon toga umrla joj i majka nakon velike i teške borbe sa rakom.

 

 

Tokom srednjoškolskih dana Džulija je počela da se bavi glumo, a potom otišla u u Njujork gde je počela ubrzo da radi kao model, kako bi sebi obezbedila egzistenciju. Tako je ušla i u svet filma, glumeći prvo u niskobudžetnim filmovima. 

 

Glumica je bila u vezi sa irskim glumcem Lijamom Nisonom, kanadskim glumcem Kiferom Saterlendom, Džejsonom Patrikom, Metjuom Perijem i Bendžaminom Bretom.

 

1991. godine je bila verena za glumca Kifera Saterlenda, sa kojim je raskinula tri dana pre venčanja.

 

Džulija Roberts
foto: TIMOTHY A. CLARY / AFP / Profimedia

 

1993. godine upoznaje pevača Laja Loveta u kojeg se ludo zaljubljuje i ubrzo par staje na ludi kamen. Nakon dve godine braka par se razvodi. Džulija je izjavila da je previše ishitreno ušla u brak za koji nije bila spremna, da ju je povukla velika zaljubljenost u zanimljivog muzičara.

 

Takođe, ona nije bila spremna za ulogu majke, dok je Lovet to silno želeo. Različiti pogledi na svet i životni putevi doveli su do toga da par nije mogao da pronađe način da opstane.

 

2001. godine na snimanju filma „Meksikanac“ sa partnerom i prijateljem Bred Pitom, Džulija upoznaje kamermana Danijela Modera, koji polako osvaja njeno srce i sa kojim ona započinje ljubavnu romansu, koja se na kraju završila brakom koji je par zaključio u Novom Meksiku 2002. godine.

 

Džulija Roberst
foto: PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP / Profimedia

 

Ona je izjavila da je tek uz Danijela upoznala pravu ljubav, da je pored njega sazrela i shvatila u čemu je suština života, a sam Danijel joj je promenio život iz korena.

 

Kada su se upoznali on je bio u braku s Verom Steimberg, a ubrzo nakon što je u njegov život ušla slavna glumica predao je papire za razvod. Neki su tada Džuliju nazivali 'razaračicom braka' jer je, pisalo se, preotela tuđeg supruga.

 

28. novembra 2004. godine zahvaljujući vantelesnoj oplodnji, njih dvoje postaju roditelj prelepih blizanaca – Hejzela Patricija i Fajnsa Voltera. Tri godine kasnije par je dobio još jednog sina, Henrija.

 

 

 

 

makonda-tracker