SEĆATE LI SE?

9 puta je imao potres mozga, a svoje slavne prošlosti se ne seća: Glumac iz najpoznatije TV serije je vodio težak život

0

Serija Malkolm u sredini je devedesetih stekla veliku popularnost, mada je i današnje mlađe generacije i dalje vole.

foto: SBM / PictureLux/Profimedia
foto: SBM / PictureLux/Profimedia

Malkolm u sredini je samo jedan od popularnih sitkoma koje smo obožavali devedesetih godina, a ukoliko ste i vi fan ove serije, sigurno se sećate malog dečaka Malkolma, kog je tumačio Frenki Muniz.

 

Serija se snimala šest godina i za to vreme Frenki je bio možda i najpopularniji tinjdžer na svetu. Bio je nominovan dva puta za Zlatni globus i jednom za Emi. I po završetku serije je nastavio da se bavi glumom, a zatim je 2008. godine šokirao iznenadnim povlačenjem.

Frenki je poželeo da bude profesionalni vozač formule, a nakon toga se oprobao i kao bubnjar benda Kingsfoil. Međutim, on se svega ovoga ne seća. Zbog velikih zdravstvenih problema, njegovo pamćenje je jako loše, pa se većine stvari iz prošlosti ne seća.

On je 2009. godine preživeo tešku saobraćajnu nesreću i tad je imao potres mozga i seriju moždanih udara. Do sada je čak devet puta imao potres mozga, a prvi je doživeo sa sedam godina kada je igrao fudbal, prenosi Pipl.

 

- Uvek sam bio zdrav. Nikad nisam pio alkohol, nisam zapalio nijednu cigaretu niti probao drogu. Jedino što sam osećao bio je stres. Volim stalno da se krećem i nisam dobar u opuštanju - rekao je Muniz.

 

On je i 2012. imao manji moždani udar, a nepunih godinu dana kasnije, još jedan. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NASCAR (@nascar)

- Znam samo kako je to biti ja, odnosno imati moj mozak. Tek kad me ljudi podsete na nešto što smo radili zajedno, shvatim koliko mi je pamćenje loše. Ne sećam se većine stvari o kojim pričaju, ali ne osećam se tužno ili loše zbog toga. Jednostavno, takav je život. Pokušavam da ga živim najbolje što mogu i iskoristim sve prilike koje imam - izjavio je jednom.

Supruga Pejdž Prajs mu je dosta pomogla, a ona mu je i predložila da vodi dnevnik u kom će zapisivati sve što rade, kako bi kasnije mogao da se seti. Frenki se i dalje bavi glumom, ali se uglavnom pojavljuje u sporednim ulogama.

 

 

makonda-tracker