iznenađujuće

Najpoželjniji muškarac HOLIVUDA u kandžama SEKTE: Sajentološka crkva kriva za sve RAZVODE braka Toma Kruza?

0

Sajentologija uči ljude da su besmrtna duhovna bića koja su zaboravila svoju pravu prirodu. Tom Kruz je jedan od sledbenika ove crkve, a to mu je u životu stvaralo mnoge probleme.
 

foto: Shutterstock / Jaguar PS
foto: Shutterstock / Jaguar PS

Mediji spekulišu da je Tom Kruza u kandže sajntologije uvukla supruga, glumica Mimi Rodžers, s kojom se glumac venčao 1987. godine.

 

Mimi je od njega bila starije 6 godina. Venčali su se u tajnosti, a je prisustvovala i glumčeva majka i kum Emilio Estavez.

 

Svedoci kažu da ga je Mimi odmah "uzela pod svoje". Uvela ga je u svet sajentologije i naučila ga kako da se ponaša na crvenom tepihu i u skupim restoranima.

 

 

Nisu imali dece, a Mimi je u nekom od kasnijih intervjua izjavila kako je Tom razmišljao da postane monah jer je "neplodan". Ipak, on se kasnije ostvario u ulozi oca i opovrgao te tvrdnje.

 

U svojoj novoj knjizi „ Milijarda godina: moj bekstvo od života u najvišim rangovima sajentologije“, bivši crkveni velikan Majk Rinder — koji je napustio sajentologiju 2007. u 52. godini, nakon što je bio povezan sa crkvom od detinjstva — piše da se Кruz zaljubio u svoju koleginicu Nikol Кidman dok je snimao trkački film iz 1990. „Dani groma“.

 

Nikol Kidman, Tom Kruz
foto: Profimedia

 

Ali postojao je veliki problem: i dalje je bio oženjen prvom ženom Mimi Rodžers, glumicom koja ga je upoznala sa sajentologijom.

 

Tada je prema pisanju Rindera crkva krenula u misiju da izbaci Mimi iz Tomovog života i da Tom Kruz ispuni svoj san sa Nikol Кidman.

 

Sajentološka crkva je toliko očajnički želela da njen član i velika holivudska zvezda Tom Кruz bude srećan, da je bila spremna da u tu svrhu potroši ogromnu sumu novca i pomogne Kruzu da se razvede.

 

 

Rinder tvrdi da je Vilher, koji je bio Tomov duhovni vođa navodno vodio Кruza kroz prošle događaje kako bi mu pomogao da „raščisti“ svaku negativnost i da natera Mimi da pristane na razvod kako bi Tom mogao da se oženi Nikol.

 

- Potpuno smešno - rekao je portparol crkve o tvrdnji.

 

- Majk Rinder je okoreli lažov koji želi da profitira od svog nepoštenja. On se izdržava tako što organizuje uznemiravanje svoje bivše Crkve i njenog vođe kroz lažne policijske izveštaje, negativnu propagandu i lažne medijske priče - dodao je on.

 

Zvezda „Top Guna” Tom Кruz razveo se od Mimi Rodžer u februaru 1990. i oženilo Nikol Кidman na Badnje veče iste godine u njegovom domu u Aspenu, u Кoloradu.

 

Nikol Kidman, Tom Kruz
foto: Profimedia

 

Nakon što su rekli službeno 'da', ubrzo su postali 'it' par Holivuda. Zajedno su snimali vestern film, išli na brojna ekskluzivna mesta i družili se sa slavnima. Tako su 1992. godine upoznali princezu Dajanu s kojom su se odmah sprijateljili.

 

Iste godine usvojili su prvu ćerku, Isabelu, a 1995. godine usvojili su sina Konora. Oboje su jako zaštitnički nastrojeni prema svojoj deci, pa ih nikada nisu eksponirali u javnosti.

 

Par je krajem 90-ih snimao film "Eyes Wide Shut" u kojem su se jako zabavljali. Pričali su kako bi iza seta išli na carting i u zabavne parkove. Glumica je izjavila kako ima jako lepe uspomene iz tog razdoblja.

 

 

Glumački par Nikol Kidman i Tom Kruz bili su u braku od 1990. do 2001. godine.

 

Nedugo nakon su 2001. odlučili da se razvedu, njihova objava je iznenadila javnost. Slavni glumac tražio je razvod od Nikol što je i njoj bilo iznenađenje.

 

Ipak, postoje i priče koje tvrdi da je Nikol pobegla od supruga koji je već tada jako zaglibio u kontroveznu sajentologija. Nkol danas nije u dobrim odnosima s decom iz prvog braka baš zato što su se oni okrenuli ovoj veri i ocu.

 

Kejti Holms
foto: Profimedia

 

Tom Kruz je nakon razvoda počeo da izlazi s glumicom Penelope Kruz s kojom je bio u vezi četiri godine. Posle nje, bio je u vezi s glumicom Kejti Holms, s kojom se kasnije i oženio.

 

Nakon šest godina braka, razveli su se 2012. godine, pogađate, zbog sajentologije kojoj Kejti i njihova ćerka Suri ne pripadaju. Tom tako Suri nije video godinama niti učestvuje u njenom odrastanju, a dugo se šuškalo kako je Kejti morala da pobegne od njega usred noći uz pomoć porodice.

 

 

makonda-tracker