nije više mogla da izdrži

Okončan je život prepun tuge i bola: Olivija Njutn-Džon preminula nakon 3 decenije duge borbe sa opakom bolešću

0

Slavna glumica i pevačica Olivija Njutn Džon preminula je u 73. godini.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Olivija Njutn Džon preminula je u 73. godini nakon borbe sa rakom dojke koja je trajala više od 30 godina.

 

- Umrla je mirno na svom ranču u Južnoj Kaliforniji, jutros, okruena porodicom i prijateljima - stoji u saopštenju.

 

Porodica je zamolila da mediji poštuju njihovu privatnost tokom ovog teškog perioda.

Podsetimo, četvorostruka dobitnica nagrade Grammy koja je sedamdesetih godina osvojila publiku izgledom devojke iz komšiluka, a osamdesetih je iznenadila provokativnim i seksipilnim odevanjem, pokazala je da se iza njene vesele spoljašnjosti krije snažna žena koja je proživela teška životna iskušenja.

 

Bankrot, smrt oca i voljenog kumčeta koje je obolelo od kancera, njena vlastita bitka sa rakom dojke, raspad jedanaestogodišnjeg braka, te nestanak voljenog partnera, samo su neke od  velikih nevolja koje su zadesile slavnu glumicu.

 

1 / 10 Foto: Profimedia

 

Njena majka, Nemica Ajrin Helen, bila je ćerka poznatog fizičara i dobitnika Nobelove nagrade Maksa Borna, dok joj je otac Brinli bio Velšanin i profesor nemačkog jezika u Melburnu. Iako je imala akademski obrazovane pretke, Olivia je odmalena pokazivala interes jedino za pevanje.

 

- Moji roditelji razveli su se kada sam imala deset godina. Mi deca, odselili smo se u stan sa mamom. Bilo je to teško razdoblje u mom životu. Kada sam imala 14, majka mi je darovala prvu gitaru, a već naredne godini sa još tri devojke osnovala sam bend. Zvale smo se Sol Four. Sa 15 sam pobedila na takmičenju talenata Sing Sing Sing, a nagrada je bila odlazak u Englesku. Napustila sam školu i odlučila da gradim karijeru u muzičkoj industriji. Mislim da je izbor između školovanja i pevanja bio teži za moje roditelje nego za mene. Jan Turpi tada mi je bio dečko i oduvek je podržavao moju želju da postanem pevačica - govorila je ona svojevremeno.

 

 

 

makonda-tracker