potresno

Nije htela da rodi dete svog SILOVATELJA, jedva IZVUKLA živu glavu u Africi: Neverovatna (i tužna) priča Ešli Džad

2

Mada se čini da su je kroz život pratili sreća i bogatstvo, glumica Ešli Džad preživela je nedaće koje nikad neće zaboraviti. Jedna od njih je nesreća u afričkoj prašumi, a druga — tri silovanja i abortus.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Glumica Ešli Džad proslavila se u svetu Holivuda, bavi se političkim aktivizmom i uspešna je na mnogim životnim poljima, ali iza nje stoje priče koje su tužne i potresne.

 

Ovog febuara podelila je priču o tome kako je mogla da izgubi život ili nogu, ali imala je sreće u poslednjem trenutku. Srećom, u pomoć su joj pritekli ljudi iz Demokratske Republike Kongo.

 

Ešli je u Afriku otputovala kako bi se bavila naučnim istraživanjem bonobo majmuna, a padom u divljini slomila nogu na čak četiri mesta i doživela oštećenje nerava. Ona je sate provela u velikim bolovima, sve dok joj kosti nisu vraćene na mesto. Nosili su je 3 sata i 6 sata vozili motorom, sve dok nije dospela do grada.

 

Bez moje braće i sestara iz Konga, unutrašnje krvarenje bi me ubilo ili bih i izgubila nogu. Budim se plačući od zahvalnosti, duboko dirnuta zbog svake osobe koja je doprinela nečemu što mi je dalo život i spasilo mi duh tokom odiseje koja je trajala čak 55 sati — napisala je ona. 

 

Ešli Džad
foto: Instagram

Pre nekoliko godina, na konferenciji "Women in the World", Ešli je govorila o najbolnijoj temi koja joj je obeležila život. Ona je pričala o sopstvenom iskustvu kad je u pitanju abortus. Džad nije jedina slavna dama koja je govorila o ovoj temi.

 

Ešli je otkrila kako je donela odluku o prekidu trudnoće jer je bila silovana od strane oca nerođenog deteta. Ona je dodala kako bi, u slučaju da je donela odluku da rodi dete, otac dobio pravo na starateljstvo od strane države.

 

— Razlog zbog kog sam htela da prenesem svoje vlastito iskustvo jeste da sam vrlo otvorena i, kao što svi znaju, silovanje sam preživela tri puta. Nakon jednog od njih ostala sam trudna i vrlo sam zahvalna što sam uspela pristupiti sigurnom i legalnom abortusu. Silovatelj, koji je iz Kentakija, imao bi očinska prava i u Tenesiju, odakle sam ja. Morala bih da budem roditelj zajedno sa čovekom koji me je silovao — pričala je Ešli.

 

Ipak, ona nikad nije otkrila imena svojih zlostavljača.

 

1 / 5 Foto: Profimedia

 

 

makonda-tracker