kome verovati?

Pevač kaže da su bili u vezi, glumica da je on JEZIVI STARAC: Priča iz 90-ih zbog koje je Natali Portman ostala šokirana

0

Neko veruje njoj, neko njemu, ali jedno je jasno — mnogo toga je pogrešno protumačeno

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Jedan od najvećih skandala u svetu slavnih proteklih godina izbio je kada je muzičar Ričard Melvil Hol, poznatiji kao Mobi, objavio 2019. memoare "Onda se raspalo" (Then It Fell Apart).


Pored brojnih detalja o svom životu i dugoj karijeri, kao jedan od zanimljivijih izdvojila se Mobijeva tvrdnja da je tokom devedesetih bio u vezi s glumicom Natali Portman.

 

Mobi
foto: Profimedia

Kako je opisao, u trenutku kada je on imao 33 godine, a Natali samo 20, upoznali su se u bekstejdžu njegovog koncerta u Ostinu, u Teksasu, nakon čega su stupili u ljubavnu vezu. Ona je navodno trajala kratko, a raskinuli su je je Portmanova upoznala nekoga ko joj je bio zanimljiviji.


Želeo sam samo jednu stvar: da me ostave na miru... Ništa nije bilo okidač za moje napade panike više nego kada se približim ženi do koje mi je stalo — napisao je muzičar.


Međutim, kada je čula za ove tvrdnje, Natali Portman bila je šokirana jer, kako ističe, nikada u životu nije bila u vezi s Mobijem.

 

Natali Portman
foto: Profimedia

Bila sam iznenađena što je to kratko vreme koliko smo se poznavali smatrao vezom jer ga se ja sećam samo kao nekog mnogo starijeg čoveka koji je bio jeziv u mojoj blizini — izjavila je glumica u intervjuu za Harper's Bazaar.

 

Kako je dodala, to nije jedino netačno — u trenutku kada je upoznala Mobija, Natali je imala 18 godina, a ne 20.


Mobi se zatim oglasio na Instagramu, gde je izrazio čuđenje zbog toga što Natali tvrdi da nije bila s njim u vezi, a objavio je i nekoliko fotografija na kojima su zajedno i koje, ipak, nisu ničim ukazivale da na to da ih je vezivao ljubavni odnos. Pored toga, na fotografijama je bio bez majice i smejao se tako da su američki mediji ocenili ove portrete kao pomalo uznemirujuće i kao nešto što pre potvrđuje Nataline reči nego njegove.

Muzičar je potom obrisao ovu objavu i izvinio se Natali što ju je uopšte pominjao u autobiografiji.

 

Natali Portman, Mobi
foto: Profimedia

Kritike koje su mi upućene u vezi s tim što sam uključio Natali u "Onda se raspalo" veoma su validne — napisao je Mobi i istakao da je trebalo da traži glumičinu dozvolu pre nego što je pisao o njoj u memoarima. — S obzirom na dinamiku naše skoro četrnaestogodišnje razlike u godinama, apsolutno je trebalo da se ponašam odgovornije i s poštovanjem kada smo se Natali i ja sreli pre skoro 20 godina.


Za mene je uznemirujuće što je iskoristio ovu priču kako bi prodao knjigu. To se nije tako dogodilo. Postoji mnogo netačnih i izmišljenih navoda. Volela bih da mi se on ili njegov izdavač obrate zbog provere — istakla je Natali i dodala da bi joj Mobi tih dana govorio: "Hajde da budemo prijatelji", kao i da su drugarski izašli nekoliko puta.

 

1 / 12 Foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN


Ipak, Mobi je ostao pri tvrdnji da je zaista bio u vezi s Natali Portman, a kaže da razume zašto se njoj to ne dopada.


Iskreno, i ja bih verovatno žalio da sam izlazio sa sobom — istakao je muzičar kasnije.


Kako je on istakao, bilo je jasno da je glumici laknulo kad je prestala da se viđa s njim, a prisetio se da su se "ljubili ispod vekovima starih hrastova".


Natali, inače, nije jedina poznata žena koju je muzičar tada pomenuo zu ovom kontekstu. U knjizi se pominje i Lana del Rej, za koju kaže da je imala 20 godina kada su počeli da se viđaju, dok je on imao 40, kao i da je imao visoka očekivanja od "noći votke i seksa". Ipak, tvrdi da do intimnih odnos nije došlo jer je Lana čula da je Mobi previše promiskuitetan.

 

 

makonda-tracker