školovala se

ONA JE NAJOBRAZOVANIJA DAMA HOLIVUDA: Natali Portman govori šest jezika, a ovo je bio njen životni put! (FOTO)

0

Studije je završila sa visokom ocenom 

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Natali Portman, pravog imena Natali Heršlag, rođena je 9. juna 1981. godine u Jerusalimu. Još odmalena Natali je zavolela glumu, a poseban talenat izdvojio ju je tako da je već s 12 godina dobila prvu ulogu u filmu „Leon“, rame uz rame sa slavnim Žanom Renoom.

 

Natali je pohađala jevrejsku školu, a filmsku karijeru je u jednom trenutku žrtvovala zbog obrazovanja. Natali je jedna od retkih obrazovanih dama u Holivudu. Završila je psihologiju na Harvardu, a potom je i diplomirala na Jevrejskom univerzitetu.

 

Osim što je fakultetski obrazovana, Natali tečno govori hebrejski i engleski, a razume francuski, nemački, japanski i španski. Pohađala je i časove u Jerusalimu.

 

Pored obrazovanja, uspela je da stekne veliku popularnost i uspeh i na filmskom platnu. Za svojih 39 godina, nizala je samo uspehe.

 

Njena karijera kreće uzlaznom putanjom od 2000. godine kada je ostala zapažena u filmu „Bliskost“. Za ulogu u ovom filmu bila je nominovana za Oskara, a osvojila je Zaltni globus.

 

Zatim niže filmske hitove kao što su Gojine utvare, V za Vendetu, Druga Bolenova kći, a 2011. godine dobila prestižnog Oskara za glavnu ulogu u filmu „Crni labud“ kao i veliki broj drugih nagrada. Natali u ovom filmskom hitu tumači profesionalnu balerinu, a put spremanja ove uloge nije bio nimalo lak.

 

"To je bio veliki izazov, i imala sam ogromnu podršku. Svi nastavnici, koreografi, reditelj pre svega su me oblikovali i gurali na tom putu. Počela sam od osnovnih baletskih pokreta, dva sata dnevno prvih šest meseci."

 

"Narednih šest meseci, po pet sati dnevno. Dodali smo i plivanje. Zatim, dva meseca po osam sati dnevno. Fizička disciplina mi je pomogla da savladam emocionalnu stranu lika. Život baletskog igrača je sličan monaškom životu. Oni ne piju, ne izlaze uveče, ne jedu, i konstantno izlažu telo bolu“, rekla je tada ona.

 

Nastavak na sledećoj strani!

makonda-tracker