težak udarac

Peticija protiv Amber Herd dostigla 4 miliona potpisa: Da li će ovo biti ujedno i kraj njene sjajne karijere?

0

Nakon incidenta sa čuvenim glumcem Džonijem Depom, njenim sada već bivišim suprugom, pokrenuta je peticija kojom bi se glumici zabranilo da nastavi snimanje dva filma

foto: EPA-EFE/ELIZABETH FRANTZ / POOL
foto: EPA-EFE/ELIZABETH FRANTZ / POOL

Protiv čuvene glumice Amber Herd sajt Change.org pokrenuo je peticiju koju je do sada potpisalo neverovatnih 4 miliona ljudi.

 

Za samo dve nedelje svoj potpis za uklanjanje glumice iz filma "Akvamen" i "Izgubljeno kraljevstvo" dalo je 2 miliona ljudi.

 

 

Peticija je pokrenuta u sred suđenja, a sada već ulazi u petu nedelju. Glumac koji je svima poznat po ulozi u filmu Pirati sa Kariba, Džoni Dep posvedočio je da ga je glumica zlostavljala dok su bili u vezi iako je prvo priča bila da je on zlostavljao nju.

 

Dep je tužio Amber za klevetu zbog članka iz 2018. koji je napisala za Vašington post o preživljavanju porodičnog nasilja, iako Depa nikada nije spomenula po imenu u članku. Glumac je je podneo tužbu od 50 miliona dolara u martu 2019.

 

Amber Herd
Amber Herdfoto: Profimedia

 

Herd je igrala ulogu Mere u filmu Akvamen iz 2018. godine.


Još u novembru 2020. Dep je izgubio svoju tužbu za klevetu u Velikoj Britaniji protiv britanskog tabloida The Sun jer ga je nazvao „prebijačem žena“. U martu 2021. Depov pokušaj da poništi odluku je odbijen.

 

Herd i Dep su se upoznali dok su snimali Dnevnik opijanja iz 2011, a venčali su se u februaru 2015. Kada je Herd tražila zabranu, u maju 2016, prilaska zbog nasilja u porodici protiv Depa, optužujući ga da ju je zlostavljao, usledio je raskid.

 

 

makonda-tracker