transformacija veka

Zbog ljubavi se promenio iz korena: Ovaj glumac je danas FRAJER I PO, a ne krije kako mu je to uspelo

0

Osvojio je naša srca kao simpatični buca, a danas mu nisu ravni ni mnogi bodibilderi!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Američki glumac Itan Suplej (45), najpoznatiji svojim ulogama u seriji "Zovem se Erl" i filmu "Sećanje na Titane", proteklih godina ne oduševljava samo svojim talentom za komediju.


Svako malo, popularni glumac postane tema dana u američkim i svetskim medijima, a razlog je njegova neverovatna transformacija.

 

Itan, koji je uvek bio poznat kao simpatični debeljuca, danas izgleda kao prava zvezda bodibildinga i mnogi koji su ga obožavali u "Zovem se Erl" ne mogu da ga prepoznaju.

 

1 / 3 Foto: United Artists / Entertainment Pictures / Profimedia


Kako je jednom prilikom otkrio, tokom snimanja čuvene serije imao je skoro 250 kilograma, a sve se promenilo 2002. godine, kada je upoznao svoju današnju suprugu Brendi Luis. Ona mu je bila velika motivacija.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ethan Suplee (@ethansuplee)


Kad sam je upoznao, prvi put sam počeo da razmišljam o tome šta nosi budućnost i šta sve želim da proživim, s njom pored sebe — rekao je jednom prilikom Itan u intervjuu za magazin People.


Itan je ranije pričao da je od malih nogu imao ozbiljne probleme s kilogramima.


Mislim da sam prvi put bio na dijeti kad sam imao pet godina. Otišao sam kod bake i deke u Vermont i oni su se šokirali kad su videli u kakvom sam stanju — ispričao je Suplej.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ethan Suplee (@ethansuplee)


On je otkrio i da je pre desete godine imao više od 90 kilograma, pa je njegov otac insistirao da bude na tečnoj dijeti. Iako je ona davala rezultate, njegova majka se nije složila da se dete u razvoju pridržava tako rigoroznog režima, pa je brzo odustao.

 

Kao odrastao, probao je mnogo različitih dijeta, ali problem je bio i u tome što je gojaznost postala sastavni deo karijere — višak kilograma bio je njegov zaštitni znak i adut. Kada je u jednom trenutku uspeo malo da smrša, bilo mu je teško da pronađe posao.


U jednom momentu sam pomislio "Ugojiću se opet i možda će to biti dobro za posao". I, iskreno, bilo je — ispričao je on.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ethan Suplee (@ethansuplee)


On nije prvi koji je otvoreno pričao o tome da Holivud može da natera glumce da manje misle o svom zdravlju. I australijska glumica Rebel Vilson, koja je takođe doživela neverovatnu transformaciju, ispričala je jednom prilikom da u komediji mnogo bolje prolaze gojazne žene.


U nedavnom intervjuu, Vilsonova se prisetila svoje prve uloge i jedne koleginica koja je bila veoma gojazna. Tako je dobila ideju kako da unapredi svoju karijeru...

 

Pomislila sam: "Oh. Ta devojka je nagrađena s toliko smeha, i to joj polazi za rukom lakše nego meni. O čemu je reč?" Jer sam mislila da u našem talentu nije bilo previše razlike. I sećam se da sam jasno pomislila "To je zato što je deblja" — istakla je Vilsonova. — Kako mogu da dobijem više smeha? Možda kada bih bila deblja... I iznenada sam bila deblja i bavila se komedijom!


Danas Itanu hrana nije tako drag prijatelj kao ranije i smatra je samo gorivom koje ga pokreće.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ethan Suplee (@ethansuplee)


Hrana je funkcionalno gorivo koje koristim da bih živeo — kaže Suplej.


On je počeo i redovno da vežba, a rezultat je neverovatno telo kakvo viđamo samo kod njegovih kolega koje igraju glavne uloge u akcionim filmovima. Pre nekoliko godina je priznao da je njegov veliki cilj da ima pločice na stomaku i dodao da je svestan da je to prilično tašto od njega.


Baš me briga. Koga briga? Nikad nisam imao takav cilj do sad — iskren je on.


Itan je i u tome uspeo, jer za njega — ne postoji nemoguće!

makonda-tracker