NEPONOVLJIV

NE ZOVE SE BRED, SAMO ZBOG ANĐELINE JE PRIHVATIO ULOGU SMITA: 10 zanimljivosti o Bredu Pitu koje sigurno niste znali

0

Jedna od živih legendi Holivuda danas slavi 57. rođendan, pa smo tim povodom potražili neke zanimljive činjenice o njemu.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Američki glumac i producent Bred Pit često je bio u prilici da osvaja najprestižnija priznanja, a sudeći po portalu IMDb, u svojoj biografiji do sad ima čak 81 ulogu! On je jedan od najpoznatijih ljudi na planeti, mediji ga prate u stopu i svakodnevno izveštavaju o svakom njegovom pokretu.

 

Ipak, postoje neke činjenice o njegovom životu koje možda niste čuli...

 

Uopšte se ne zove Bred

 

foto: Profimedia

Slavni glumac rođen je 18. decembra 1963. godine kao Vilijam Bredli Pit, sin školske savetnice Džejn Ete i menadžera kompanije koja se bavi prevozom kamionima Vilijama Alvina Pita. Tako je Bred zapravo nadimak izveden iz njegovog srednjeg imena.

 

Imao je veoma skromne početke

 

foto: Profimedia

Pre nego što je započeo filmsku karijeru, Pit se izdržavao tako što je radio kao vozač limuzine za striptizete, dostavljao je frižidere i bio je maskota restorana El poko loko, koji je promovisao maskiran u kokošku.

 

Ulogu koja ga je proslavila uzeo je Džordžu Kluniju ispred nosa

 

foto: Profimedia

Džordž Kluni je prošao nekoliko krugova audicija za ulogu Džej Dija u čuvenom ostvarenju Telma i Luiz, ali je ova rola otišla tada gotovo nepoznatom glumcu Bredu Pitu. Godinama Kluni uopšte nije mogao da se natera da odgleda ovaj film, a 2011. godine se našalio da mu je i dalje teško kad pomisli na to.

 

Odbijao je velike role

 

foto: Profimedia

Bred Pit odlučio je, po savetu menadžera, da odbije ulogu u filmu Američki psiho iz 2000. godine iz straha da njegova publika, očarana njegovim šarmom i dobrim izgledom, neće dobro reagovati na scenu u kojoj nasrće na ženu motornom testerom.

 

Prihvatio je da igra u filmu Gospodin i gospođa Smit kad je čuo da će raditi s Anđelinom Džoli

 

1 / 15 Foto: Profimedia

 

Malo je poznato da je u špijunskom hit filmu iz 2005. godine pored Breda trebalo da se pojavi Nikol Kidman. Glumac se, zanimljivo, čak povukao iz ovog projekta jer je hemija iz među australijske glumice i njega bila tako slaba. Međutim, kada je saznao da će glavna ženska uloga ipak pripasti Anđelini Džoli, odmah se pridružio filmskoj ekipi.

 

Nastavak na sledećoj strani.

 

makonda-tracker