i nauka kaže da su neodoljivi

MOŽDA JE IMA I VAŠ PARTNER: Ova osobina je zajednička najvećim holivudskim lepotanima — i čini da ženama klecaju kolena

0

Od Pola Njumana i Sinatre do Breda Pita — svi najveći zavodnici u Holivudu imali su istu fizičku karakteristiku

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ukoliko ne možete da se setite šta je to zajedničko Frenku Sinatri, Bredu Pitu, Robertu Redfordu, Polu Njumanu, Stivu Mekvinu, koji su — svaki u svojoj eri — bili apsolutni najprivčniji u svetu slavnih, osim toga što su holivudski glumci, odmah ćemo vam razrešiti dilemu. Svi oni imaju: plave oči!


Ova karakteristika toliko je bila dominantna u izgledu Frenka Sinatre da je njegov nadimak bio Ol' Blue Eyes (Stari Plavooki) i njegov nežni pogled bio je njegov zaštitni znak.

 

  • U čemu je tajna?

 

Pol Njuman, Džoana Vudvord
foto: Profimedia

Brojna naučna istraživanja pokazala su da žene preferiraju muškarce plavih očiju, a jednom studijom je utvrđeno da je trik u tome da nas privlači ono što je retko. Prema podacima sajta World Atlas, oko 79 odsto ljudske populacije ima smeđe oči, a plavooki su na drugom mestu s tek 8-10 procenata.

 

Bred Pit, Nikol Poturalski
foto: Profimedia

Ima smisla to što su ređe boje zanosnije — kaže klinička psihološkinja dr Karla Mari Menli. To ima korena u našim primitivnim mehanizmima za preživljavanje: da ljudski mozak i ljudsko oko primećuju ono što je drugačije i jedinstveno.
 

 

makonda-tracker