tužno

ZLOSTAVLJAN još u detinjstvu, s OŽILJKOM po kome su ga svi poznavalli: Preminuo glumac iz serije koju obožavamo

0

Najpoznatiji po ulozi u seriji "Žica", glumac Majkl K. Vilijams pronađen je mrtav u Bruklinu.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Glumac Majkl Vilijams, najpoznatij po ulozi gangstera Omara Litla u policijskoj seriji "Žica", pronađen je mrtav u svom penthausu u Bruklinu. Kako se sumnja i kako prenose svetski mediji, smrt je nastupila usled predoziranja.

 

Vilijams je imao 54 godine, a pet puta je bio nominovan za prestižnu Emi nagradu.

 

Njegove kolege su se oglasile putem društvenih mreža i izrazile tugu i žaljenje zbog glumčeve smrti.

 

"Šokiran sam i tužan zbog smrti Majkla Vilijamsa. Jedan od najfinije braće na planeti i sa najvećim srcem. Divan glumac i duša. Počivaj u miru", napisao je na Tviteru Ajzea Vitlok Jr., dok je Edvard Norton napisao da se oseća kao da su ga "udarili u stomak" kad je saznao da je Vilijams umro.

 

Na licu je imao ožiljak po kome je bio prepoznatljiv, a zadobio ga je na svoj 25. rođendan, dok je pokušavao da spreči pljačku svog prijatelja na ulici. Tada je napadač isekao Vilijamsa po licu.

 

Majkl Vilijams
foto: Profimedia

Jedan od najvećih životnih ožiljaka zadobio je u detinjstvu, u dobi od 12-13 godina, kada je preživljavao zlostavljanje. Prema sopstvenom priznanju, odlazio je u crkvu osećajući se "prljavo", ali u veri je našao spas, oproštaj i ljubav prema sebi, kako je govorio svojevremeno.

 

Mada je bilo poznato da probleme s drogom ima od 19. godine, porodica je izjavila da ne veruje u verziju događaja u kojoj se glumac predozirao intravenoznim konzumiranjem droge. Ipak, navodi se da je heroin nađen na stolu.

 

Osim "Žice", glumio je u ostvarenjima Boardwalk Empire, The Night Of,  Lovecraft country...

 

 

makonda-tracker