9 godina od smrti

TV GOSTOVANJE KOJE ĆE OSTATI ZAUVEK UPAMĆENO: Vitni Hjuston u svom poslednjem intervjuu iznela INTRIGANTNE detalje

0

Navršava se devet godina od odlaska legendarne Vitni Hjuston.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Rođena je 9. avgusta 1963. godine u Nju Džersiju. Vitni Hjuston potiče iz porodice koja se u Americi smatra za muzičku elitu. Njena majka Sisi pevala je prateće vokale Elvisu Prisliju, Mahaliji Džekson i Areti Frenklin, koja je i krstila malu Vitni, a njena tetka je slavna Dion Vorvik.

 

Počeci

 

1978. Vitni je bilo svega 15 godina i već tada je pevala prateće vokale čuvenoj fank zvezdi Čaki Kan za pesmu "I'm Every Woman", a ova pesma je postala hit tek kad ju je Vitni prepevala i kada se našla u filmu "Telohranitelj" 1992.

 

Model

 

Pre nego što se proslavila kao pevačica uspešno se bavila manekenstvom. Bila je prva tamnoputa devojka koja se pojavila na naslovnoj strani tinejdž magazina "Seventeen". Slikala se i za naslovnice magazina "Glamur", "Kosmopoliten", glumila u TV reklamama...


Debi

 

Njen prvi album "Vitni Hjuston" koji je izdat 1985. godine postao je najprodavaniji debi album nekog muzičara u vreme kada je objavljen.


Nagrade

 

Vitni je najnagrađivanija ženska muzička zvezda sa preko 400 priznanja, od čega šest "Gremi" nagrada, dve "Emi" nagrade i 30 "Bilbord" nagrada. Ušla je u Ginisovu knjigu rekorda kao najtiražniji izvođač sa više od 200 miliona prodatih nosača zvuka širom sveta. Objavila je sedam studijskih albuma koji su prodavani u dijamantskim, platinastim i zlatnim tiražima.

 

Hitovi

 

Jedina je pevačica na svetu koja je imala sedam uzastopnih broj 1. hitova na "Bilbordovoj" listi: “Saving All My Love for You”, “How Will I Know”, “Greatest Love of All”, “I Wanna Dance with Somebody”, “Didn’t We Almost Have It All”, “So Emotional” i “Where Do Broken Hearts Go”.


Pobornica Nelsona Mandele


Vitni je bila veliki pobornik anti-aparthejd pokreta i Nelsona Mendele. Dok se bavila manekenstvom odbijala je da sarađuje sa agencijama koje su poslovale sa Južnom Afrikom. 1988. godine nastupila je na stadionu Vembli na proslavi 70-og rođendana Nelsona Mendele, koji je tada bio u zatvoru.


Bivši momci

 

Pre nego što se udala za RNB muzičara Bobija Brauna, Vitni Hjuston se zabavljala sa zvezdom američkog fudbala Rendalom Kaningemom i poznatim komičarem Edijem Marfijem.

1 / 6 Foto: Profimedia

I Will Always Love You


Njen najveći hit "I Will Always Love You" zapravo je rimejk pesme popularne američke kantri pevačice Doli Parton.


"Previše sam bogata da bih pušila krek"

 

Vitni je 2002. govorila je o upotrebi narkotika u emisiji kod voditeljke Dajen Sojer, a ovaj intervju ostaće zabeležen kao jedno od najgledanijih TV gostovanja u istoriji. Iako je u emisiji potvrdila da je tokom života konzumirala narkotike, prvobitno je oštro demantovala da je ikada koristila krek i to sledećim rečima: "Kao prvo da nešto razjasnimo. Krek je jeftin. Ja suviše dobro zarađujem da bih pušila krek".

 

Takođe je priznala da je umesto kreka pušila marihuanu, konzumirala kokain i pilule, te demantovala navode da ima poremećaj u ishrani. Veliki gubitak na kilaži pravdala je umorom i upotrebom nedozvoljenih supstanci.


Borba sa zavisnošću


Više od 15 godina borila sa zavisnošću, što je uveliko uticalo na njen život i karijeru. O tome je govorila i u nekim televizijskim nastupima, te je nekoliko puta išla na rehabilitaciju.


Odlazak zvezde

 

Slavna zvezda preminula je je 11. februara 2012. godine u svom apartmanu u hotelu „Beverli Hilton“. Pronađena je u kadi u 15:30 popodne u besvesnom stanju. Hitna pomoć je pokušala da je oživi, a u 15:55 su konstatovali smrt.


Lokalna policija je navela da nije bilo znakova krivičnog gela, a 22. marta objavljeno je da je smrt nastupila usled utapanja, koje su izazvali srčani problemi u upotreba kokaina. Toksikološkim nalazom otkriveni su tragovi kanabisa i lekova za smirenje u njenom organizmu.

 

 

makonda-tracker