UZNEMIRUJUĆE

ZLOSTAVLJANJE JE TRAJALO I DOK JE SPAVALA: Ovako je glumica opisivala pakao kroz koji je prošla s Merilinom Mensonom

1

Iako je tek prekjuče saopštila ko je njen zlostavljač, poznata glumica je ranije otvoreno pričala o ovom bolnom iskustvu

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Glumica Evan Rejčel Vud, poznata po ulozi Dolores u seriji "Zapadni svet", saopštila je na Instagramu da je ime njenog zlostavljača Brajan Vorner, odnosno da je u pitanju pevač i muzičar Merilin Menson.


Ovo nije prvi put da ona govori o nasilju koje je doživela — još pre nekoliko godina je izjavila da je bila žrtva zlostavljanja, silovanja, pretnji, izgladnjivanja... Tada je i pred Kongresom govorila ovom užasnom iskustvu, ali još uvek nije imala dovoljno hrabrosti da imenuje nasilnika. Glumica je, inače, s Mensonom bila u trogodišnjoj vezi koja je počela 2006. godine, kada je ona imala tek 18 godina, a on se bližio četrdesetoj. Nakont ri godine su se i verili, ali je ubrzo usledio raskid.

 


Moje iskustvo o nasilju u porodici je sledeće: toksično mentalno, fizičko i seksualno zlostavljanje koje je napredovalo godinama, a uključivalo je teško ispiranje mozga, pretnje po moj život — izjavila je Evan Rejčel Vud pred Kongresom i dodala da joj se događalo da se probudi usred noći i shvati da je njen partner siluje. — Videla sam čoveka koji tvrdi da me voli kako siluje moje onesvešćeno telo.


Kada je nešto kasnije govorila pred Senatom u Kaliforniji, u predlaganju zakona o zaštiti žrtava nasilja u partnerskim odnosima, otkrila je da je živela u tišini i sramoti i da je takav život bio nepodnošljiv.

 

1 / 6 Foto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia


Slomio me je tako što me je izgladnjivao, zabranjivao mi da spavam, i pretio je da će me ubiti, često dok je držao oružje — istakla je i dodala da se njen zlostavljač hvalio da može da naruči ubistvo jer je "dobro povezan".


Evan Rejčel Vud prisetila se i da je verovala da je bila zaljubljena i da nije prepoznala manipulaciju, kao i da joj nije bilo dozvoljeno da spava.


Dozvolio bi mi da spavam samo ako bih učestvovala u činovima nasilja, bola, poniženja i mučenja, i nisam imala snage da se oduprem — rekla je.


Kada je pokušala da ga ostavi, on joj je pretio da će se ubiti, a nakon raskida Menson je pisao pesme o tome kako fantazira o "razbijanju lobanje" svoje bivše verenice.

 


 

 

makonda-tracker