bolje da je ćutao

"PRISTALE SU": Merilin Menson na SKANDALOZAN način odgovorio na optužbe za zlostavljanje

0

Nakon što su poznata glumica i još nekoliko žena optužile pevača za seksualno zlostavljanje i nasilje, on se oglasio.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Popularni muzičar i pevač Brajan Vorner, poznatiji kao Merilin Menson, od juče je na meti brojnih optužbi.


Nakon što je glumica Evan Rejčel Vud saopštila da je ime osobe o kojoj je ranije govorila i koja je vršila nasilje nad njom Brajan Vorner, njoj se pridružilo više žena i njegovih bivših devojaka. Sada se oglasio i sam roker.


Očigledno, moj život i moja umetnost dugo su magneti za kontroverzu, ali ove nove tvrdnje su strašno krivljenje stvarnosti. Moji intimni odnosi su uvek bili u potpunosti sporazumni, s partnerkama sličnog načina razmišljanja. Bez obzira na to kako su — i zašto — sada rešile da pogrešno predstave prošlost, to je istina — stoji u njegovom saopštenju.

 

Ovu objavu je "lajkovala" Lindzi Uzič, Mensonova supruga, koja se još uvek nije oglasila. Inače, Mensonova izdavačka kuća je nakon glumičinih optužbi stavila tačku na saradnju s njim, a njegove uloge biće izbačene iz serija American Gods i Creepshow.


Glumica Evan Rejčel Vud, koja je najširu slavu stekla ulogom u seriji "Zapadni svet", bila je s Mensonom u vezi od 2007. do 2010. godine. Pre nekoliko godina je saopštila da je žrtva zlostavljanja, a juče je istakla da je njen zlostavljač upravo muzičar.


Ime mog zlostavljača je Brajan Vorner, poznat svetu kao Merilin Menson. Počeo je da me "obrađuje" kad sam bila tinejdžerka i stravično me zlostavljao godinama. Mozak mi je ispran i izmanipulisana sam kako bih se pokorila. Završila sam sa životom u strahu od odmazde, klevete ili ucene. Ovde sam da razotkrijem ovog opasnog čoveka i obratim se mnogim industrijama koje su ga stvorile pre nego što uništi još života. Uz brojne sam žrtve, koje više neće ćutati — napisala je glumica na Instagramu.

 

1 / 6 Foto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia


Nakon nje, na društvenim mrežama se oglasilo još nekoliko žena koje su optužile muzičara za zlostavljanje. Nekadašnja Mensonova lična asistentkinja Ešli Volters tvrdi da je on često bio nasilan i bacao tanjire i teške predmete, da joj je nudio seks s njegovim saradnicima, kao i da zbog ovog iskustva ima depresiju i posttraumatski poremećaj. Umetnica poznata kao SourGirrrl, inače bivša Mensonova devojka, kaže da ju je muzičar više puta vezao i silovao, da ju je primoravao da se drogira i da sklope "pakt krvlju", a i njoj je dijagnostikovan posttraumatski sindrom i pokušala je da izvrši samoubistvo. Sara Meknajli tvrdi da ju je pevač bacio o zid i pretio da će joj smrskati lice, dok Ešli Lindzi Morgan kaže da joj nije dozvoljavao da spava, jede, niti da napusti njegovu kuću, kao i da joj je naneo brojne posekotine i opekotine.

 

 

makonda-tracker