ljubav za divljenje

50 GODINA BIO JE ODAN JEDNOJ ŽENI, A SVI SU SE PITALI — KAKO?! Odgovor NAJLEPŠEG MUŠKARCA NA SVETU i dalje se prepričava

0

Iskušenja je bilo mnogo, a za njegovu naklonost borile su se najatraktivnije žene planete i Holivuda. Ništa ga to nije zanimalo — on je pronašao pravu

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Iako je dobro poznato da su u Holivudu dugi brakovi retkost, naročito među najvećim zvezdama, ljubav Pola Njumena i Džoane Vudvord izuzetak je koji se često pominje kao primer istinske bračne sreće.


Par je zajedno proveo decenije, a čak i u poznim godinama izgledali su zaljubljeno do ušiju. I ne samo što su se voleli, oni su zaljubljeno šaputali i razmenjivali nežnosti na javnim mestima godinama i decenijama nakon prvog susreta.


Jednom sam pitao vozača ko mu je bio omiljeni klijent, a on je odmah rekao: "Pol Njumen je bio jako drag. Ispitivao me je o mom životu, a sa njim je bila njegova supruga Džoana. Tip je imao 80 godina i ljubio se sa njom sve vreme. On bi je zagrlio, ljubili su se i kikotali. Neverovatno!" — prisetio se jednom prilikom Ansel Elgort.

 


Čuveni glumac i glumac upoznali su se u Njujorku kada ušli u prikolicu jednog filmskog agenta kako bi utekli od letnje žege. Kako su kasnije priznali, nisu oboje bili fascinirani nakon tog prvog susreta: Džoana je pomislila da je Pol samo još jedan lepotan, dok su njemu zaklecala kolena pred koleginicom, za koju je smatrao da je najlepša žena na svetu. Glumac je jednom prilikom istakao da je bio prilično konzervativan i da mu je trebalo vremena da ubedi Džoanu da nije dosadan koliko na prvi pogled deluje. Ubrzo su počeli da sarađuju na jednoj brodvejskoj predstavi i dodatno se zbližili, ali je postojao jedan problem: Pol Njumen bio je oženjen Džeki Vit, s kojom je imao troje dece.


Glumci su kontrolisali svoje emocije i sve je ostajalo da pogledima i razgovorima, sve dok ih film "Dugo, toplo leto" nije ponovo spojio. Jednostavno — više nisu mogli da obuzdaju hemiju koja je vladala između njih. Vudvordova navodno nije želela da bude odgovorna za Njumenov razvod, ali Džeki Vit je bila svesna da braku nema spasa, pa su se Pol i ona rastali 1957. Samo nekoliko meseci kasnije, glumac se oženio prelepom koleginicom.

 

1 / 6 Foto: Profimedia


Pol Njumen i Džoana Vudvord zajedno su dobili tri ćerke, s kojima su živeli na imanju u Konektikatu. Uživali su u svojoj privatnosti, ljubavi i — smehu.


Veoma je zgodan i seksi i sve to, ali na kraju sve nestane, a ono što ti je važno je da te ta osoba svaki dan zasmejava. A on mene stvarno zasmejava — rekla je glumica jednom prilikom, dok je Njumen isticao da je za njihovu sreću zaslužna kombinacija više stvari: požude, poštovanja, strpljenja i upornosti.


Ipak, kada su u pitanju intervjui u kojima su oni govorili o svom odnosu, najpoznatiji je Polov odgovor na pitanje kako je moguće da je tako dugo ostao veran svojoj supruzi.


Ne volim da pričam o svom braku, ali ću vam reći nešto što će zvučati otrcano ali istinito: ako me kod kuće čeka šnicla, zašto bih išao na hamburger? — objasnio je glumac.


Pre glumčeve smrti 2008. godine, par je proslavio 50. godišnjicu braka, a navodno su i u poznim godinama izgledali zaljubljeno kao tinejdžeri. Jednom prilikom ih je srela spisateljica Kerol Džojnat, koja je opisala taj trenutak onako kako retko viđamo parove u zlatnom dobu.

 

Pol Njuman, Džoana Vudvord
foto: Profimedia

Džoana Vudvord je sedela na travi, naslonjena na drvo, dok je sa glavom na njenom krilu ležao je Pol Njumen. Povremeno bi joj dodirnuo kosu i lice. Bilo je to nešto najromantičnije što sam videla u svom životu — rekla je ona.


Vudvordova će u februaru proslaviti 90 godina i još uvek stanuje na njihovom imanju u Konektikatu.

 

 

makonda-tracker