holivudska zvezda

NIJE POSTOJAO FATALNIJI MUŠKARAC NA SVETU OD NJEGA: Život slavnog Kevina Kostnera oduševio je mnoge!

2

Ovaj šezdesetpetogodišnji glumac osvojio je brojne nagrade i priznanja za svoj rad. Dva puta je bio dobitnik prestižne nagrade Oskar, osvojio je tri Zlatna Globusa, jednog Emija i tri nagrade Screen Actors Guild.

foto: Profimedia

Kostnerov sin Džozep Tedrik Kostner na svet je došao 31. januara 1988. godine. Bio je to prvi sin Kevina Kostnera, a treće dete u porodici. Ipak, posle 16 godina braka, Sindi i Kevin, razvelili su se 1994. godine. Sindi je po razvodu dobila 80 miliona američkih dolara. Zašto se raspala ljubav Sindi i Kevina, javnost nikad nije saznala. Nagađalo se da glumac ima isuviše poslovnih obaveza, što je Sindi smetalo. Želela je da njen muž više vremena provodi sa njom i decom. Odmah poslije razvoda, Kevin Kostner utehu je pronašao u zagrljaju Bridžet Runej. Iz ove kratke veze Kevin je dobio sina. Liam je rođen 15. novembra 1996. godine. Potom je započeo vezu sa Birgit Kuningam koja nije dugo potrajala. Holivud je uskoro počeo brujati o novoj ljubavi Kevina Kostnera. Već 1996. godine poznati “vuk” živeo je sa supermodelom El Mekfirson, međutim ni to nije dugo potrajalo.

 

Zatim je započeo vezu sa Kristin Baumgartner, nemačkom dizajnerkom i modelom. Par je odlučio da se venča 25. septembra 2004. godine. Venčali su se na Kevinom ranču u Aspenu u Koloradu. Već 6. maja 2007. godine Kristin i Kevin dobili su dete. Reč je o Kajden, a Kristin se porodila u Los Anđelesu. Sin Hejes rođen je 12. februara 2009. godine. Par je 2. juna 2010. godine dobio i kćerku po imenu Grejs. Od republikanaca do demokrata Kevin Kostner bio je politički aktivan. Od rane mladosti zalagao se za republikance. Zagovarao je politiku Ronalda Regana, 40. predsednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

 

Regan je bio Kostnerov dobar prijatelj, a često su zajedno igrali golf na terenima. Kostneri i Regan imali su mnogo toga zajedničkog, s obzirom da je američki predsednik pre ulaska u politiku, radio kao sportski komentator, filmski glumac, sa uspešnom holivudskom karijerom. Međutim, nešto kasnije, Kostner je bio razočaran pravcem u kojem idu republikanci u SAD. Zbog toga se početkom devedesetih okrenuo ka demokratama. Tako je od 1992. godine Kostner javno podržavao i finansijski pomagao razne demokratske političare, uključujući Al Gora i Toma Dašla ali je i doprinosio Republikancu Filu Gramu krajem 1995. godine. Zanimljivo je da, ipak, nikada nije bio zainteresovan da se lično kandiduje na bilo koju političku funkciju. To je javno rekao i 2008. godine. Iste godine vodio je kampanju za Baraka Obamu, koji je kasnije i postao američki predsednik. Kostner je sa Obamom obilazio mnoga mesta u Kaliforniji, gde je kao dečak živeo. U svom govoru, Kostner je ukazivao na potrebu da mladi birači izađu na izbore, rano i sa entuzijazmom. Smatrao je da mladi treba da menjaju svet. U oktobru 2014. godine Kostner je poslao priznanje britanskim vojnicima, koji služe širom sveta, te im se zahvalio za njihov rad i požrtvovanje.

 

 

 

makonda-tracker