BOLJE DA JE ĆUTALA

ZBOG BOJE NJIHOVE KOŽE NIJE DALA DA SEDNU S NJOM: Glumica podržala Afroamerikance, dočekale je JEZIVE optužbe za rasizam

1

Zvezda popularne serije želela je da podrži borbu afroameričke zajednice, ali dogodilo se nešto čemu se nije nadala.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Lea Mišel, koja se proslavila ulogom u seriji Glee, neko vreme će se suzdržati od komentarisanja društvenih i političkih događaja!


Glumica je, naime, na društvenoj mreži Tviter objavila poruku podrške protestima koji se održavaju širom Amerike nakon smrti Afroamerikanca Džordža Flojda, a to je pokrenulo lavinu komentara kojima se nije nadala — nadovezali su se glumci koji su bili žrtve njenog rasizma!

 

Sećaš li se kad si moj prvi posao na televiziji pretvorila u pakao? Jer ja nikad to neću zaboraviti. Verujem da si rekla svima da bi mi se, kad bi imala priliku, "pos***a u periku"! — napisala je glumica Samanta Ver. — Pored druge traumatične mikroagresije zbog koje sam se zapitala u vezi sa svojom karijerom u Holivudu...


Nakon ove poruke, pojavili su se komentari još nekoliko tamnoputih glumaca koji su optužili Leu za rasizam i omalovažavanje kolega zbog njihovog porekla, a jedna od šokantijiih je poruka Dabijera Snela.


Devojko, nisi htela da me pustiš da sednem za sto s ostalima iz ekipe jer "ja tu nisam pripadao". J**i se, Lea — napisao je on.

 

Kako pišu strani mediji, Leine prijateljice Arijana Grande i Keke Palmer prestale su nakon ovih komentara da je prate na Instagramu, a onda je usledio novi šok: kompanija HelloFresh, čije je Lea Mišel zaštitno lice, prekinula je saradnju s njom!


Mi osuđujemo diskriminaciju i rasizam i odlučili smo da iz ovih stopa okončamo ugovor s Leom — poručili su oni.

 

 

makonda-tracker