nemaju milosti

„RASIZAM VIŠE NE POSTOJI, HVALA TI PUNO”: Madona pružila podršku na neobičan način, ali izazvala je samo BES i UVREDE

0


Dok traju protesti zbog smrti Afroamerikanca Džordža Flojda, kraljica popa želela je da im se priključi, a način koji je odabrala nije se dopao okolini...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Pre nekoliko dana, policajac u Minesoti ubio je Afroamerikanca Džordža Flojda tako što mu je nogom priklještio vrat dok je mladić ponavaljao da ne može da diše. Četvorila policajaca koja su bila uključena u ovaj događaj otpuštena su, ali američka javnost je šokirana i besna zbog lošeg tretmana koji Amerikanci tamne puti imaju i danas, pa Minesotom bukte protesti koji su se oteli kontroli i prerasli u nerede.


Veliki broj poznatih ličnosti pružio je podršku protestantima, a među njima se našla i pevačica Madona. Ona je, međutim, odabrala način koji su mnogi nazvali pogrešnim.

 


Kraljica popa je, naime, objavila snimak na kojem njen usvojeni sin Dejvid igra uz hit Majkla Džeksona They Don’t Care About Us.


Moj sin Dejvid pleše u čast Džordžu i njegovoj porodici i protiv svih činova rasizma i diskriminacije koji se svakodnevno događaju u Americi — napisala je pevačica.

 


Javnost nije ovo najbolje prihvatila, a među pristojnijim komentarima, bez uvreda i psovki na Madonin račun, najviše je onih koji ističu da ovo ni na koji način ne pomaže afroameričkoj zajednici.


Hvala bogu na plesu. Mislio sam da rasizam i policijska brutalnost nikad neće nestati... a sve što je trebalo jeste da neko zaigra — napisao je jedan Madonin pratilac.


Hvala ti mnogo. Toliko sam srećan što smo uspeli da zauzdamo rasizam uz pomoć ovog dirljivog omaža. Vaš naporan rad i žrtva zbog ovoga... Kako možemo da se odužimo? — poručio je drugi.


Naravno, nije malo Madoninih fanova koji podsećaju na njen humanitarni rad i godine borbe za ravnopravnost, koji ne mogu da joj se ospore.

 

 

makonda-tracker