(ne)prepoznatljiva lica

IMATE OSEĆAJ DA SU STARI CELOG VAŠEG ŽIVOTA? Evo kako su u mladosti izgledali najpoznatiji glumci na planeti (FOTO)

2

Neke od najvećih svetskih zvezda toliko su bile uspešne u poznijim godinama da ih se danas mnogi ne sećaju iz njihovih prvih godina ili decenija karijere

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Nije mali broj poznatih ličnosti koje smo navikli da viđamo u ulogama starijih osoba i koje već dugo izgledaju maltene identično. Kad su došli u određene godine, njihov izgled se nije previše menjao i publika širom sveta navikla je na njih baš takve kakve ih godinama gledamo, zbog čega nam je nezamislivo kako bi Megi Smit i Morgan Frimen uopšte mogli da izgledaju u mladosti.

 

 

Ipak, svi oni bili su i u prvim godinama i decenijama svojih karijera veoma uspešni, zbog čega postoje brojne fotografije koje dokumentuju jedno davno vreme i svedoče o njihovoj mladosti. Ovo su samo neke od takvih zvezda.

 

Megi Smit

 

foto: Profimedia

Britanska glumica koja je mlađoj publici najpoznatija po ulogama u filmovima iz serijala o Hariju Poteru i seriji Dauntonska opatija, rođena je 1934. godine i jedno je od najprepoznatljivijih lica svetske kinematografije — ipak, tek u proteklih nekoliko decenija.

 

1 / 4 Foto: Profimedia

 

Ijan Mekelen

 

foto: Profimedia

Slavnog Britanca, rođenog 1930, definitivno će svet pamtiti po ulozi Gandalfa u serijalima Gospodar prstenova i Hobit, ali on je jedan od najzaposlenijih glumaca ne samo na Ostrvu nego i u svetu, a veoma je angažovan i u borbi za prava LGBT osoba. Mnogi su, međutim zaboravili kako je Mekelen izgledao šezdesetih i sedamdesetih, kada je tek započeo svoju karijeru.

 

1 / 3 Foto: Profimedia

 

 

Helen Miren

 

foto: Profimedia

„Seksepilna baka svetskog filma“, kako nije neobično videti da nazivaju šarmantnu glumicu, rođena je 1945. godine kao Jelena Vasiljevna Mironova, a tragovi njenog ruskog porekla veoma su vidljivi na njenim starim fotografijama.

 

1 / 4 Foto: Profimedia

 

Beti Vajt

 

foto: Profimedia

Jedna od najsimaptičnijih baka na planeti i najstarija na ovoj listi rođena je davne 1922. godine u Americi i čak i danas važi za jednu od najcenjenijih komičarki na planeti.

 

1 / 3 Foto: Profimedia

 

Morgan Frimen

 

foto: Profimedia

Čuveni glumac čija je karijera „eksplodirala“ tokom osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka spada u umetnike čije lice i ime znaju čak i oni retki koji nisu gledali njihove filmove. Mnogi se, međutim, ne sećaju Frimena iz dana kada je, šezdesetih godina 20. veka, pravio prve glumačke korake.

 

1 / 3 Foto: Profimedia

 

 

Džudi Denč

 

foto: Profimedia

Britanska kraljica glume i dama Ujedinjenog Kraljevstva, rođena 1934. godine, koju mlađa publika najviše pamti po ulozi Em u filmovima o Džejmsu Bondu, započela je karijeru već 1951. godine, a njene uloge, naročito u pozorištu, obeležile su čitavu jednu eru u Velikoj Britaniji, zbog čega su danas javnosti dostupne brojne fotografije koje svedoče o njenoj lepoti u mladosti.

 

1 / 3 Foto: Profimedia

 

Kristofer Voken

 

foto: Profimedia

Večiti negativac holivudskih filmova rođen je usred Drugog svetskog rata, davne 1943. godine, a gluma ga je očarala izuzetno mladog. Tako je već pedesetih godina prošlog veka, tokom zlatnog doba američke televizije, dobio svoje prve uloge, a do danas je ostao na listama najnadarenijih glumaca na planeti.

 

1 / 3 Foto: Profimedia

 

 

makonda-tracker