foto

OD RUSKE VAROŠICE DO HOLIVUDSKOG GLAMURA: Sećate li se kako je Irina Šajk izgledala na početku karijere?

0

Čuvena lepotica danas je jedna od najpoznatijih manekenki na planeti, a pre nešto više od deset godina bila je samo Irina Valerjevna Šajhislamova, simpatična devojka koja se iz rodnog Jemanželinska uputila u svet s velikim snovima.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Gotovo da nema osobe koja danas ne bi prepoznala Irinu Šajk, manekenku koja se slikala za naslovnice najprestižnijih magazina na svetu i koja je radila modne revije za najveća imena svetske mode kao što su Kristijan Dior, Šanel, Luj Viton, Versače, Prada i mnoga druga.

 

 

Ipak, najpoznatija je po fotografijama za koje je pozirala u bikiniju, koje su je i lansirale u sam vrh svetskog modelinga. Između 2007. i 2015. godine, Šajkova se u više navrata fotografisala za čuveni Sports Illustrated Swimsuit, a i danas neretko obraduje obožavaoce provokativnim fotografijama s plaže.

 

1 / 11 Foto: Profimedia

 

Ipak, pre svega toga, ona je bila samo lepotica s velikim snovima, koja se iz rodnog Jemanželinska, iz ruske Čeljabinske oblasti, uputila u svet. Šajkova je samo nekoliko godina ranije upisala marketing, ali je nakon izvesnog vremena sa sestrom upisala školu za negu lepote, što je bila odluka koja joj je promenila život. Tamo ju je primetio agent koji joj je, zapanjen njenom lepotom, savetovao da se prijavi za neko takmičenje za mis. Irina se prijavila za takmičenje Mis Čeljabinska 2004 i, očekivano, pobedila, a već tri godine kasnije sklopila je ugovore s prestižnim svetskim brendovima!

 

Jedna od prvih njenih fotografija koju su snimile globalno poznate agencije otkriva nam kako je Irina izgledala kada je tek stigla na američko tlo i počela da gradi svetsku karijeru — nasmejana, uzbuđena, obučena jednostavno, ali jednako lepa i jedinstvena kao danas.

 

1 / 2 Foto: Profimedia

 

 

makonda-tracker