ponovo diže prašinu

TVRDI DA JE POBOLJŠAO POLOŽAJ ŽENA: Ozloglašeni „holivudski silovatelj“ dao intervju zbog kojih slavne dame KIPTE OD BESA

0

Desetine poznatih glumica optužile su Harvija Vajnstina (67) da ih je neprilično dodirivao, a suočio se čak i s optužbama za silovanje.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Čuveni producent je proteklih nekoliko godina na udaru javnosti zbog brojnih optužbi zbog seksualnog zlostavljanja glumica s kojima je sarađivao, a on sada zahteva od javnosti da mu se, verovali ili ne, oda priznanje jer se borio za bolji položaj žena.

 

Vajnstin je dao intervju za Njujork post, a odbio je da govori o optužbama koje su iznete na njegov račun i zbog kojih će uskoro izaći pred sud. Umesto toga, producent je pričao o drugim stvarima…

 

Ja sam bio pionir borbe za poboljštanje položaja žena u društvu i u Holivudu. Moj rad na tom planu je sada zabroavljen. Dao sam ženama šansu da režiraju filmove o drugim ženama, i to pre 30 godina, a ne sada kada je to popularno. Ljudi su sve to zaboravili — istakao je on.

 

foto: Profimedia

 

Očekivano, više od dvadeset žena koje su ga optužile za zlostavljanje ubrzo se oglasilo, i to zajedničkim saopštenjem.

 

Harvi Vajnstin ponovo pokušava javnosti da zamaže oči. Kaže da ne želi da bude zaboravljen — pa, neće ni biti! Biće zapamćen kao predator i zlostavljač koji se ne kaje, koji je uzeo sve i nije zaslužio ništa. Zapamtiće ga dobro kolektivna volja brzbroj žena koje su ustakle i rekle: Dosta je bilo! Odbijamo da dozvolimo da on napiše novu veziju svoje takozvane zaostavštine — naglasile su one.

 

Poznati producent pojaviće se pred sudom 6. januara, kada će se suočiti s optužnicom za silovanje 2013. godine i zlostavljanje jedne žene 2006.

 

 

 

makonda-tracker