ŽIVOTNA PRIČA

HOLIVUDSKA DIVA JE OSVAJALA LEPOTOM ALI JE IMALA GORAK ŽIVOTNI PUT: Otac ju je silovao i primoravao na okrutne stvari! (FOTO)

0

Ovakva dama se jednom rađa, a njena harizma je bila nestvarna

foto: Profimedia

Svoju priliku za beg dobila je kada je kao 18-godišnjakinja upoznala biznismena Edvarda Džadsona koji je tada imao 41 godinu. Edvard je u Margariti odmah video priliku da zaradi i odveo je u Las Vegas. Naivnoj i mladoj devojci svideo se Edvard jer je mislila da istinski želi da joj pomogne u karijeri.

 

Uskoro su se venčali, ali bili su daleko od srećnog bračnog para. Edvard, koji je preuzeo ulogu njenog menadžera, navodno ju je podvodio uticajnim biznismenima kako bi od nje napravio zvezdu.

 

Margarita je 1937. godine potpisala ugovor sa studijom “Columbia Pictures”. Prvo je dobijala manje uloge, većinom izazovnih egzotičnih plesačica. Ubrzo su shvatili da od nje mogu da naprave holivudsku zvezdu samo ako se reše njenog latino izgleda. Margarita je tako svoje ime promenila u Rita i onda je preuzela majčino devojačko, britansko prezime. Svoje tamne uvojke zamenila je vatreno crvenom kosom, a u svakoj prilici je bila glamurozno obučena.

Smršala je i krenula na časove glume, a uskoro su pale i prve naslovne strane časopisa. Mediji su je brzo zavoleli jer se nije skrivala od fotografa za razliku od ostalih tadašnjih diva.

 

foto: Profimedia

 

 

makonda-tracker