dirljivo

EN HATAVEJ POTRESNOM ISPOVEŠĆU OLAKŠALA SVIM ŽENAMA SVETA: Za sve one koji prolaze kroz pakao neplodnosti i začeća, želim da znate ovo...

0

Glumica je nedavno objavile divne vesti o trudnoći, ali isto tako je želela da pošalje poruku svim damama koje se bore sa neplodnošću. 

en je dugo čekala na trudnoću
en je dugo čekala na trudnoćufoto: Profimedia

Majka trogodišnjeg Džonatana prvi put je priznala da je imala velikih problema sa začećem, a ionako tešku situaciju nisu joj nimalo olakšali komentari drugih ljudi.

Trudnoću svi stavljamo u jedan kontekst, onaj u kojem se želimo fokusirati samo na srećni trenutak, ali za mnoge žene put do trudnoće nije lagan. Umorna sam od tog konteksta zato što on jednostavno nije istinit, a ja volim istinu. Mrzela sam kada bi mi ljudi govorili: Zašto još čekate s detetom?'Ili bi pokušali da ulepšaju to kroz što sam prolazila i pravili se da to nije tako strašno. Tada bih pomislila: Ok, imate pravo na svoje mišljenje o ovome, hvala vam na tome, ali moja osećanja su moja, sada sam očajna i bez obzira na to što govorite, ja ću se i dalje tako osećati.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anne Hathaway (@annehathaway) on

Najviše su joj pomogla iskustva drugih žena koje su iskusile iste teškoće poput nje.

 

Naravno, moj suprug je bio uz mene u svakom trenutku, ali bila sam zadivljena brojem žena u mom životu koje su bile dovoljno hrabre da sa mnom podele svoje priče. Kada bih im opisala šta me slomilo, toliko njih bi odgovorilo: Ista stvar dogodila se i meni.' To je bilo ono što mi je pomoglo da sve prebrodim. Uspela sam da shvatim šta mi se događa, a ne samo da krivim sebe i svoje telo zbog svega. Otkako sam napisala tu objavu, javilo mi se mnogo žena i priznalo da se napokon osećaju kao da ih neko vidi i čuje. Zbog toga sam srećna, zaključila je En.

- Dovela si me do suza. Hvala ti na iskrenosti. Tvoje reči pokazale su mi da nisam sama. Godinama pokušavam zatrudneti i nakon nekoliko ciklusa veštačke oplodnje polako gubim nadu, pogotovo kada mi se čini da sve žene oko mene bez problema ostaju trudne. No, sada polako shvatam da to možda i nije tako, možda se samo boje govoriti o svojim problemima. Umesto da skrivamo svoje priče, trebalo bi da ih delimo jedne s drugima i tako olakšamo situaciju u kojoj se nalazimo. Ti si danas olakšala moju bol - samo su neki moru komentara koji su glumici na Instagramu ostavile hrabre žene.

makonda-tracker