izgubila život u 26. godini

ODBROJAVALA JE POSLEDNJE DANE TRUDNOĆE KADA JE SVIREPO UBIJENA: Jedna od najlepših glumica bila je žrtva nemilosrdne SEKTE, a ovu tragediju Holivud NIKADA nije zaboravio!

0

Šeron Tejt, holivudska glumica i jedna od najlepših žena u filmskoj industriji je izgubila život osmog avgusta 1969. godine. Taj dan će zauvek ostati zabeležen kao dan jedne od najvećih i najstrašnijih tragedija u Americi.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Šeron Tejt je u stravičnom pokolju na Beverli Hilsu, koji su izvršili članovi kulta "Porodica" Čarlsa Mensona preminula u 26. godini. Šeron Tejt, supruga Romana Polanskog je odbrojavala poslednje dane do porođaja i kobne večeri je bila u društvu nekoliko prijatelja. Glumica je izbodena na smrt, a obdukciijom je utvrđeno da je zadobila 16 uboda nožem.

 

Šeron Tejt je rođena 24. januara 1943. godine u Dalasu. Odmalena je plenila svojom lepotom i šarmom, a prvu titulu misice je dobila već sa šest meseci.

Čim je stasala u devojku, počela je da radi kao model, a ubrzo su počele da pristižu i prve ponude za filmove.

 

foto: Profimedia

Prvu glavnu ulogu Šeron je odigrala u filmu "Eye of the Devil" ("Oko đavola"), a produkcija je bila zapanjena njenom lepotom i talentom. Odlučeno je da će zajedno sa filmom biti prikazan i dokumentarac "All eyes on Sharon Tate" koji je najavio da je Holivud dobio novu veliku zvezdu.

 

Ubrzo nakon premijere Šeron Tejt je upoznala mladog reditelja Romana Polanskog koji ju je angažovao u svom velikom projektu u kojem su glumili zajedno i zaljubili se. Venčali su se 1968. godine uz veliku pažnju javnosti.

Krajem iste godine Šeron je ostala u drugom stanju i par je pronašao vilu na Beverli Hilsu za svoje prvo veliko ljubavno gnezdo.

 

foto: Profimedia

U avgustu, samo nekoliko dana pre porođaja nesrećna Šeron je planirala dolazak na svet svog prvog deteta i odmarala se u društvu nekoliko bliskih prijatelja. "Porodica" Čarlsa Mensona po njegovoj naredbi je odlučila da usmrti sve koji se nalaze u vili Romana Polanskog, jer je ona u pomračenom umu monstruma predstavljala simbol odbacivanja ljudi.

 

foto: Profimedia

Šeron Tejt i troje njenih bliskih prijatelja ubijeni su noževima a ukupno su izbrojane 102 rane na njihovim beživotnim telima. Sektaši nisu marili ni za Šeronino preklinjanje da poštede život njenog nerođenog deteta, nego su uživali u patnjama žrtava koje su prethodno vezali konopcima. Menson je uhapšen u oktobru iste godine i zajedno sa svojom sektom osuđen na smrt, a kasnije je kazna preinačena u doživotnu robiju.

 

 

 

makonda-tracker