IZBORILA SE ZA SEBE

TEŠKA ŽIVOTNA PRIČA JE NIJE SLOMILA: Mira Furlan sa izabranikom radila SVE KAKO BI PREŽIVELI - nazivali su je IZDAJNICOM ali ona nije ODUSTAJALA OD SVOJIH SNOVA!

0

Često je posećivala psihijatra, zbog čega je takođe bila izložena osudama javnosti.

foto: Profimedia

Životna priča poznate hrvatske glumice Mire Furlan, koja je ostvarila uspešnu karijeru i na našim prostorima i u Americi, pomalo je nestvarna, kao za neki film, jer od trenutka kada se zaljubila u jednog Gorana ništa nije bilo isto.

 

Ali je ni "preko grane" gde je, na kraju, bila primorana da ode, nisu dočekale ruže.

 

Mira je rođena u Zagrebu, a važila je za seks simbol nekadašnje Jugoslavije.

 

U svojoj karijeri ima filmove poput: "Otac na službenom putu", "Lepota poroka", "Kiklop". Na vrhuncu slave, 1991. godine, Mira se iz odselila u Ameriku gde je otpočela potpuno novi život.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Yugonostalgia - Jugonostalgija (@yugo.nostalgia) on

Naime, 1986. godine glumica je upoznala srpskog režisera Gorana Gajića sa kojim je ubrzo otpočela vezu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dharma Initiative (@dharma_lnitiative) on

Pošto je zbog ljubavi živela na relaciji Beograd - Zagreb, hrvatski mediji su je početkom devedesetih godina optužili da se priklonila Srbiji i objavljivali tekstove u kojima su je nazivali izdajicom.

 

Često je posećivala psihijatra, zbog čega je takođe bila izložena osudama javnosti. Nakon što je dobila otkaz u Hrvatskom narodnom pozorištu, oduzet joj je i stan koji je nasledila od bake, a dnevno je dobijala oko 50 pretnji smrću.

 

Nastavak na sledećoj strani.

makonda-tracker