izborila se

ZVEZDA "IGRE PRESTOLA" PROGOVORILA O MOŽDANIM UDARIMA KOJE JE PREŽIVELA: Mislila sam da je gotovo, moje vreme je isteklo

0

Sada ima sopstvenu organizaciju koja pomaže ljudima koji se oporavljaju nakon moždanog udara

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Glumica Emilija Klark iz serije "Igra prestola" u eseju koji je napisala za "The New Yorker" otkrila je bolnu istinu o svojoj bolesti, odnosno o dva moždana udara koja je preživela u razmaku od dve godine.

 

Prvi put ovaj se nesrećan slučaj dogodio 2011. godine.

 

- Oblačila sam se u svlačionici u teretani i tada sam počela osećati snažnu glavobolju. Bila sam toliko izmorena od nje da sam jedva obula patike. Kada sam počela vežbati, morala sam samu sebe terati kroz prvih nekoliko vežbi. Nisam odradila trening do kraja, već sam "otpuzala" do svlačionice, gde sam ponovno počela osećati kao da mi neko steže glavu elastičnom trakom - napisala je Klark.

 

foto: Profimedia

Tog je dana doživela prvi moždani udar i završila na operaciji. No, zato što je bila reč o blažem udaru, već nakon nekoliko dana se vratila na posao.

2013. godine glumica je doživjla još jedan, ovaj put znatno teži i jači moždani udar.

 

Druga operacija bila je neuspešna pa se Klark morala podvrgnuti trećoj, vrlo rizičnoj operaciji.

 

Nakon dužeg oporavka, Klark se vratila na posao i uspešno je odrađivala sve obaveze dok jednog dana ponovno nije počela osjećati bol snažniju no ikad.

 

- Mislila sam da je gotovo. To je to. Moje vreme je isteklo - prisetila se Klark.

 

Srećom, četvrta operacija nije bila potrebna i glumica se uz pomoć doktora i terapija uspela potpuno oporaviti.

 

Upravo zato, zbog vlastitog trnovitog puta, popularna Deneris Targarjen je osnovala vlastitu organizaciju naziva "SameYou", koja pomaže ljudima oporaviti se nakon povreda mozga i moždanog udara.

 

 

makonda-tracker