zvezde u problemu

Pitao me da li hoću da ga gledam dok se tušira: Holivudski mag seksualno zlostavljao glumice (FOTO)

0

"Iako nastojim da budem bolji, znam da će put biti dug"...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Američki producent, Harvi Vajnštajn, koji je sarađivao sa brojnim svetskim imenima našao se u centru skandala zbog niza optužbi za seksualno zlostavljanje iznesenih u istrazi "New York Timesa".

 

Očekivala je milione ali ostale bez i jednog dolara: 60 godina mlađe udovice Hjua Hefnera nema u testamentu (FOTO)

 

Nekoliko njegovih žrtava izašlo je u javnost s pričom o seksualnom zlostavljanju, a jedna od njih je i poznata glumica Ešli Džad, koju je producent pre 20 godina pozvao na poslovni sastanak da bi je dočekao u kućnom ogrtaču. Pitao ju je je li voljna da ga izmasira, a onda joj ponudio i da ga gleda dok se tušira.

 

foto: Profimedia

- Kako da pobegnem odavde što je pre moguće i pritom ne uvredim Harvija Vajnštajna? - zapitala se tada Džadova koja je bila na početku karijere.

 

Ovu je priču ispričala u intervjuu za Variety 2015., ali tada nije otkrila o kome je riječ. Tom je prilikom rekla: "Seksualno me uznemiravao jedan od najmoćnijih i najpoznatijih šefova u industriji. Bio je jako vešt i stručan. Pozivao me u svoj hotel na ručak, a zatim bi me dočekao u sobi. Bilo je to toliko odvratno. Neprestano me pozivao, a ja sam odbijala".

 

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani...

foto: Profimedia

- Tražio je jednu stvar za drugom. Može li da me izmasira? Kada sam odbila, pitao je mogu li ja njemu da izmasiram ramena. Odbila sam i to. Gurnuo me je do ormara i tražio da mu pomognem da odaberem odeću za ostatak toga dana, a zatim me odvukao do kupatila. Pitao me da li hoću da ga gledam dok se tušira - pričala je glumica.

 

Iz sobe je pobegla nakon što mu je, kada ju je ponovno pitao da ga pipa, rekla da ako to želi, prvo mora da osvoji Oskara glumeći u nekom njegovom filmu.

 

Zaboravila sve u šta se klela: Kim Kardašijan se nije opametila - daleko od toga (FOTO)

Uhvatila me panika, osećala sam se zarobljeno. Mnogo je toga bilo na kocki - kaže glumica.

Ona je svoja iskustva podelila sa majkom, a sada kaže da je došlo vreme da se sazna istina.

 

Njena koleginica, Lena Danam objavila je na Tviteru: "Žene koje su odlučile reći da su bile žrtve seksualnog uznemiravanja harvija Vajnštajna zaslužuju naše divljenje. To nije ni zabavno ni lako. To je odvažno".

Harvi je, nakon ovih priča zatražio da mu se oprosti.

 

- Svestan sam da je moje ponašanje prema kolegicama u prošlosti uzrokovalo velike boli i za to iskreno tražim oproštaj. Iako nastojim da budem bolji, znam da će put biti dug. Sada ću morati da radim na sebi i borim se sa svojim duhovima - rekao je producent u pismu poslanom New York Timesu nakon objavljivanja te istrage u četvrtak.

makonda-tracker