Slađana Delibašić: Luksuzna oaza za tri dame

14
Kako bi svojim ćerkama Silviji i Marineli obezbedila što komforniji život, pevačica Slađana Delibašić je svoju kuću od dvesta pedeset kvadrata na Lekinom brdu opremila saunom, džakuzijem i teretanom. Vrata svog doma otvorila nam je pre godinu dana.
Slađana Delibašić
Slađana Delibašić

Otkako se pre osam godina razvela, pevačica i pobednica poslednjeg serijala Plesom do snova Slađana Delibašić, sa svojim ćerkama Silvijom i Marinelom, stanuje u velelepnoj dvospratnoj kući na Lekinom brdu. O domu ove zgodne, poznate mame poslednjih godina pisalo se više nego o njenoj karijeri, sve zbog navodnih sporova oko podele imovine sa njenim bivšim suprugom Đoletom Đoganijem jer su ga sagradili združenim snagama.

- Osim ove, u istom dvorištu sagradili smo još dve kuće u kojima danas povremeno boravi moj bivši suprug sa svojom porodicom. Kada smo se razveli, odlučila sam da odem iz ovog doma, ali sam se u njega sa ćerkama vratila 2004. nakon što smo podelili imovinu - počinje priču Slađana, prisećajući se 1987. godine kada je prvi zarađeni novac sa nekadašnjim partnerom uložila u gradnju kuće koja joj, ispostavilo se, nije donela večnu sreću u bračnom životu.

- Bila sam u šestom mesecu trudnoće kada smo se doselili u ovaj kraj, a novac koji smo zajedno zaradili uložili smo upravo u sređivanje ovog doma. Tada nam je deo sredstava pozajmio i moj tata, uz čiju pomoć smo sebi obezbedili krov nad glavom. Uređivali smo sprat po sprat, a Đole mi je dozvolio da u potpunosti sama odredim raspored prostorija i do detalja uredim njihov enterijer po sopstvenim željama. Zbog toga što smo mukotrpno zaradili novac od kojeg smo sazidali kuću, oduvek smo znali da cenimo naš trud i uživamo u malom raju koji smo stvorili - priča pevačica koja je svu svoju energiju, pored karijere, usmerila na odgajanje dece. Njene mezimice imaju apsolutnu slobodu pri uređenju enterijera.

- U četvorogodišnjem periodu nakon razvoda nisam živela u ovoj kući, a moj bivši muž nije menjao njenu unutrašnjost. Za razliku od njega, spadam u one osobe koje su u stanju da i boju zidova promene shodno svom raspoloženju. Volim da ulažem u svoju oazu mira, zbog čega sam svojim ćerkama i sebi priuštila saunu, džakuzi i teretanu kako bismo sve tri uživale - objašnjava Slađana, koja se tokom opremanja doma trudila da njegove prostrane odaje ne budu natrpane stvarima.

- Često menjam nameštaj, a stari poklanjam bliskim prijateljima i rođacima. Kuhinju iz Eurosalona, koja je stara oko dve decenije, nedavno sam prefarbala u belo, kao i trpezarijski sto koji je nekada bio zelene nijanse. Zbog toga što je stalno renoviram, uvek deluje kao da je tek kupljena. Inače, celim prizemljem kuće dominira bela boja, a nedavno sam kupila i belu kožnu garnituru za sedenje za salon, dok je druga dnevna soba na spratu u tamnijim nijansama. Ona je nekada bila okupana u crvenu boju, potom sam za nju odabrala žuto-plavu kombinaciju, da bih na kraju došla do vizuelnog rešenja kojim dominiraju pastelnozelene nijanse zidova i bordo garnitura. Obe dečje, a i moja spavaća soba imaju bračne krevete koje je izradio moj poznanik Josi. Ostali nameštaj je marke Fendi ili sam ga kupovala u Simpovom salonu - kaže Slađana koja je dobar deo nameštaja naručila, a po njenim željama napravljen je u salonu Stanković.

- Nedavno sam iz Sarajeva naručila krevet sa baldahinima veličine dva sa dva metra, jer je ovaj u kojem trenutno spavam mali za mog dečka Igora. Inače, asortiman proizvoda Stanković videla sam na Sajmu nameštaja, a potpuno me je osvojio dizajn stočića u dnevnoj sobi koji zauzima malo prostora. U mom domu nema nepotrebnih stvari jer ne volim sitnice koje zauzimaju mnogo mesta. Zato nema komoda i polica, a prilikom biranja nameštaja brinula sam i o tome da čišćenje kuće bude što jednostavnije. Uživam u sređivanju svih 250 kvadrata svog doma. Samo mi je u periodu nakon razvoda pomagala gospođa Ljiljana, mama moje igračice Mire, koja je deci spremala ručak, a potom mi je nakratko u kući pomagala  prijateljica Snežana koja i danas radi u domu mog bivšeg supruga - opisuje zgodna brineta kojoj briga o domu i njegovo stalno osvežavanje novim detaljima pričinjavaju pravo zadovoljstvo.

- Ustajem veoma rano, oko sedam časova i tada mlađu ćerku Marinelu vodim u školu, a potom ulazim u kuhinju u kojoj provodim dobar deo dana. Rano sam ostala bez mame i od četrnaeste godine  sam naučena da radim sve kućne poslove. Odrastajući u patrijarhalnoj porodici, koja je poreklom sa Kosova, i pored oca Crnogorca, stekla sam manire koje prenosim na svoje ćerke - priča pevačica koja je deo doma pretvorila u kućnu teretanu kako bi održavala svoju vitku liniju. Česti treninzi i vežbe najbolja su ravnoteža za česta roštiljanja u dvorištu na koja rado poziva svoje prijatelje.

- Dvorišnu teretanu napravila sam prošlog maja. Posle svakog treninga relaksiram se u džakuziju ispred kuće, a naš ljubimac, pitbul Samba za to vreme voli da sedi pored i čuva me - kroz smeh zaključuje pevačica koja je posebno ponosna na skladne odnose sa komšijama, čak i sa prvim susedom iz dvorišta - bivšim suprugom i njegovom izabranicom Vesnom koji neretko svog sina Adriana dovode na druženje sa sestrama Silvijom i Marinelom.

Nikola Rumenić

Tekst je objavljen u 189. broju magazina Story, petog maja 2009. godine.

makonda-tracker