čista idila

2,9 miliona evra za dom iz snova: Kuća u kojoj stanuje mama Jelene Đoković je rajski kutak koji odiše luksuzom

0

Srpski teniser Novak Đoković vlasnik je više luksuznih nekretnina, a u jednoj od njih, prema pisanju domaćih medija, živi njegova tašta Vera Ristić.

Vera Ristić u Novakovom boksu na Novakovom meču
Vera Ristić u Novakovom boksu na Novakovom mečufoto: Chryslene Caillaud / Panoramic / Panoramic / Profimedia

Teniser Novak Đoković i njegova supruga Jelena imaju na raspolaganju više kuća i stanova širom sveta, a jedna od onih koje se često pominju u domaćim medijima je vila na Kosmaju, u kojoj navodno živi Jelenina majka Vera Ristić.


U pitanju je kuća koju su Đokovići pazarili od Elene Karaman i Jugoslava Karića, koja je navodno koštala vrtoglavih 2,9 miliona evra i koja se nalazi u srcu predivne kosmajske prirode.


Okružena zelenilom, ova vila je spolja jednostavnog dizajna i ima šarm seoskog doma, ali raspolaže luksuzom od kog zastaje dah, što smo imali priliku da vidimo na fotografijama koje je Elena ranije delila na Instagramu.

 

Elena Karaman je 2017.  podelila jedan kutak ove kuće na Kosmaju
Elena Karaman je 2017. podelila jedan kutak ove kuće na Kosmajufoto: elenakaraman.essence/Instagram

Enterijerom dominiraju rustični stil i prirodni materijali, u najvećoj meri puno drvo, a centralni deo dnevnog boravka je raskošni kamin, okružen kućnom bibliotekom.

1 / 6 Foto: Petar Aleksić

Kuća se prostire na oko 400 kvadratnih metara, piše Blic, i njom dominiraju drvo i kamen, a ukrašena je brojnim antikvitetima, zahvaljujući čime se postiže vrlo prijatna atmosfera.

 


Što se tiče okruženja, pored kuće je bazen u ogromnom dvorištu, bašta u kojoj je Elena Karaman nekada uzgajala organsku hranu, kao i voćnjak.

 

BONUS VIDEO

Kuća Đokovića na Kosmaju

 

makonda-tracker