samo opuštanje i relaksacija, ali i posao

Gaji paradajz i peršun, kosi travu i uživa: Zavirite u seoski dom Mirjane Bobić-Mojsilović - parče raja daleko od grada

0

Kad se zasiti urbanog gradskog života Mirjana potraži spas među voćem, u prirodi, ušuškanoj daleko od beogradske buke i gužve

MIRJANA JE NAPRAVILA MALO PARČE RAJA DALEKO OD GRADA
MIRJANA JE NAPRAVILA MALO PARČE RAJA DALEKO OD GRADAfoto: Instagram/printscreen

Naša novinarka i spisateljica Mirjana Bobić Mojsilović godinama je imala jedan san, da stvori malo parče raja daleko od grada u kojem bi mogla da se odmori, ali i stvara nova dela za koja već svi dobro znaju da su maestralna.

 

Budući da je godinama bila u profesionalnom smislu veoma opterećena ne iznanađuje što je u jednom trenutku odlučila da donekle promeni svoj život i potraži način da se opusti i relaksira, pa makar i samo u letnjem delu godine.

Tada je potražila kuću na selu i pronašla je, kupila i počela njeno uređenje. Nakon što je završila sa sređivanjem ta mala seoska kućica postala je prava oaza mira, mesto gde ona uživa u svakom momentu.

- Letos sam gajila paradajz i peršun, i uživala. Zanimljivo je da na selu nemate vremena da sedite. Kosim travu, a to je ujedno savršena mentalna i fizička gimnastika. Posadila sam voće, upoznajem ljude, kuvam i pišem. Napravila sam malu oazu izvan grada i imam gde da pobegnem. A maštoviti ljudi mogu da naprave sve. Ne planiram da živim od poljoprivrede, ali bar mogu da jedem svoju salatu, luk i voće - priznala je Mirjana, prenosi Hello.

 

Mediji su pisali o tome da je Mirjana za kuću platila 29000 evra, a potom je dosta novca, ali više ljubavi i truda utkala u svaki zid, pažljivo ga uređujući baš po svom ukusu.

Prostorije u njenom novom domu su prostrane, ispunjene svetlošću, pretenduje bela boja i mnogo sitnih detalja koji daju poseban pečat naše spisateljice.

 

Mirjana povremeno objavljuje fotogafije pa na osnovu njih možemo da vidimo i kako njena oaza mira izgleda.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Mirjana Bobić Mojsilović o domaćim proizvodima 

 

makonda-tracker