veličanstveno

ZLATNA ogledala, beli luksuz i detalji od kojih ZASTAJE DAH: Zavirite u svaki kutak neverovatnog dvorca Dragane Mirković

1

Dragana Mirković otvorila je vrata svog renoviranog, ali i dalje autentičnog dvorca Ebenfurt.

dragana mirković ispred svog velelepnog dvorca
dragana mirković ispred svog velelepnog dvorcafoto: @dragana_mirkovic/Instagram

Dragana Mirković ima "glavnu ulogu" u novom takmičarskom šouu ekskluzivno za Kurir televiziju, u okviru takmičarskog šoua", koji se emituje subotom i nedeljom od 21 čas, otvorila je vrata svog dvorca Ebenfurt.

 

Folk zvezda pre dve decenije je sa suprugom Tonijem Bijelićem kupila ovu građevinu i godinama ulagala da je iz stanja ruševine vrati u prvobitno stanje.

 

Velelepni zamak Ebenfurt vredi čitavo bogatstvo, a pevačica je sa velikom ljubavlju i pažnjom vodila računa o svakom detalju.

 

Mnogi detalji koji odišu luksuzom našli su svoje mesto u ovom dvorci: kristalni lusteri, pozlaćena ogledala na svakom koraku, umetničke slike, a nije se moglo ni bez muzike, pa je tu i nekoliko klavira, a jedan detalj je sve oduševio — šlem koji su nosili stari Rimljani.

 

1 / 8 Foto: kurir tv printscreen

 

Naime, poznato je da ovo zdanje ima poseban kulturno-istorijski značaj. Jedna od najzanimljivijih činjenica zapravo jeste da je u zamku živela Marija Terezija, koja je krajem 18. veka često boravila u njemu i molila se u kapeli koja se takođe nalazi u Draganinom domu.

 

Ono što još oduševljava jeste i vozni park.

 

vozni park dragane mirković
vozni park dragane mirkovićfoto: kurir tv printscreen

Enterijer dvorca Dragana i Toni su zajedno osmislili, poseban akcenat je na belim, zlatnim i bež tonovima koji unutrašnjosti daju prefinjenu notu, a posebnu pažnju privlače antički motivi, unikatni predmeti i komadi nameštaja kao i lusteri ukrašeni Svarovski kristalima, piše Kurir.

 

Bonus video

Šta Dragana Mirković NIKAD u životu nije obukla?

 

makonda-tracker