ostaćete bez daha

Iz vazduha je u obliku broja 10, a zapravo je LOPTA: Pogledajte dom Lea Mesija u Španiji kakav ne postoji na celom svetu

0

Lionel Mesi je i zvanično najbolji fudbaler na svetu.

foto: EPA-EFE/Friedemann Vogel
foto: EPA-EFE/Friedemann Vogel

Argentinski fudbaler Lionel Mesi je sa svojom reprezentacijom došao do vrha sveta kada su osvojili Mundijal. Od tada svetski mediji ne prestaju da bruje o najboljem fudbaleru svih vremena, ali i o njegovoj porodici.

 

Brojne zanimljivosti su se pojavile o čoveku kom se divi ceo svet, a jedna od onih koja će vas i oduševiti i zaintrigirati je projekat jedne od njegovih kuća koja se nalazi u Španiji.

 

On je rešio da na neki način pokaže svu ljubav koju oseća prema lopti, koja je zaslužna za njegov uspeh, pored naravno talenta i rada, pa je tako odlučio da sagradi kuću u obliku lopte.

Ali to nije sve. Dok je sama struktura okrugla, ostatak parcele izgleda poput fudbalskog terena podeljenog na dva dela! Takođe, sa strukturom ispred glavnog objekta, iz vazduha ova kuća izgleda kao broj 10 – broj dresa poznatog fudbalera.

Taj projekat je bio jedan od ambicioznijih i velikih izazova za španske arthitekte koje su radile na tome, a osim simbolike koju nosi sa sobom, svakako je i jedna od najjedinstvenijih na svetu.

 

makonda-tracker