nisu se voleli

Tada je bio u osmoj decenji: Tanasije Uzunović se potukao sa slavnim glumcem koga su svi voleli

0

Tanasije Uzunović je punio novinske stupce u celoj zemlji kada se, dok je bio u osmoj deceniji života, potukao sa jednim kolegom, čije smo uloge svi mnogo voleli.   

Tanasije Uzunović
Tanasije Uzunović foto: Antonio Ahel/ATA Images

Glumac Tanasije Uzunović preminuo je u 81. godini života, nakon što je već nekoliko dana ležao na klinici VMA u Beogradu, preneli su danas domaći mediji.

 

Poznatog umetnika mnogi će najbolje pamtiti po ulozi Rajka Maleševića u seriji Moj rođak sa sela. Uz to, ostaje zapisano da je ovaj glumac dobitnik i dve bitne nagrade - Sterijine i Oktobarske nagrade grada Beograda.

 

Život Tanasija Uzunovića i njegove porodice nije baš bio lagan i to zato što je bio unuk brata Nikole Uzunovića. Nikola je bio srpski i jugoslovenski političar, koji je u dva navrata bio je predsednik Vlade Kraljevine Jugoslavije.

 

A to što je bio u srodstvu sa njim mu je obeležilo jedan deo života. Zbog toga je bio šikaniran od strane profesora u školi, a njegova porodica ostala je bez čak devet velikih kuća u Beogradu.

 

Uzunović se ženio tri puta, a tek u trećem braku sa svojom suprugom Mirjanom je dobio prvo dete. Više puta je izjavljivao da mu je mnogo žao što nije imao više dece, a njegova ćerka jedinica Sofija nam je svima dobro poznata.

 

I ona je krenula očevim stopama, tako da smo imali prilike da je gledamo u jednoj popularnoj domaćoj seriji.

 

Uz sve to, karijeru slavnog glumca obeležila je i jedna tuča sa kolegom, koja je 2011. godine tokom jednog perioda bila na naslovnim stranama svih novina.

 

Ivan Bekjaver i Tanasije Uzunović imali su fizički obračun u Narodnom pozorištu
Ivan Bekjaver i Tanasije Uzunović imali su fizički obračun u Narodnom pozorištufoto: Aleksandar Jovanović Cile, Marina Lopičić

Tanasije Uzunović, koji je tada već bio na pragu devete decenije života, potukao sa još jednim našim poznatim glumcem - Ivanom Bekjarevim. Bekjarev, koji je preminuo 2020. godine, jeste tada bio mlađi, ali je i on tada bio u sedmoj deceniji života.

 

Taj fizički obračun dogodio se 2011. godine posle predstave "Karolina Nojber" u Nardnom pozorištu, kada je napravljen koktel za glumce. Tada se saznalo da su glumci u lošim odnosima nekoliko godina. I obojica su imali su drugačije viđenje incidenta.

 

Tanasije Uzunović
Tanasije Uzunović foto: Stefan Tomasevic/ATAImages

- Prišao mi je Tanasije i dva puta me preko naočara udario u glavu. Morao sam da se branim, uzvratio sam. Tom prilikom sam polomio mali prst na ruci, zbog čega ću morati da nosim gips najmanje mesec dana - izjavio je Bekjarev tada.

 

Tanasije je tvrdio da je Bekjarev njega raskrvario po uvetu, a nije imao ništa lepo da kaže za svog kolegu.

 

Ivan Bekjarev
Ivan Bekjarev foto: Nemanja Nikolić

- Ja to ne bih preterano komentarisao. Jedna veoma ružna priča, prvenstveno za Narodno pozorište, gde se to desilo. To je čovek koji stalno provocira. Kolega za kog imam da kažem sve ružno. Naše nesuglasice datiraju još iz 1998. godine i tu je uvlačio i porodicu. Žao mi je što još tada nisam podneo tužbu - rekao je tada Uzunović.

 

 

makonda-tracker