kao čarolija

Haljina od polomljenog ogledala, veo pun tajni: Slavna naslednica se udala u jednoj od najlepših venčanica u istoriji

1

Ogroman broj slavnih prisustvovao je trodnevnoj svadbi članice jedne od najpoznatijih i najuticajnijih američkih porodica, koja je ostavila iza sebe težak period i uživala u najvažnijem danu u svom životu. Ipak, ona je uz sebe imala uspomenu na one koje je izgubila...

foto: Julie Edwards / Avalon / Profimedia
foto: Julie Edwards / Avalon / Profimedia

Slikarka i model Ajvi Geti (26), prapraunuka naftnog magnata Dž. Pola Getija, oduvek je znala da će, kada god i za koga god se udala, njenu venčanicu dizajnirati Džon Galijano.


Mlada naslednica čuvene porodice Geti odrastala je u porodičnoj vili u San Francisku gledajući svoju baku En, u kreacijama ovog modnog maga.


Nakon smrti moje bake, koja mi je više bila majka, osećala sam vezu sa Džonom. Znala sam da želim da on kreira haljinu za moje venčanje. Moja tetka Vanesa, s kojom sam vrlo bliska, znala ga je preko prijatelja i eto nas tu — rekla je Ajvi za Vogue.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ivy Love Getty (@ivygetty)


Getijeva je u Gradskoj skupštini u San Francisku rekla "da" fotografu Tobajasu Aleksanderu Engelu, a u brak je zakoračila u nestvarnoj toaleti koju ona opisuje kao "neverovatno ličnu". Kako ističe, Galijano i ona su se jednostavno i lako razumeli, pošto je ona odrastala gledajući njegov dizajn.


Osećala sam kao da ga već znam, ali ovo iskustvo mi je pomoglo da upoznam sasvim novi deo — kaže Ajvi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ivy Love Getty (@ivygetty)


Venčanica u kojoj se Getijeva udala za Engela jeste neobična haljina od četiri sloja čija je površina prekrivena komadićima polomlenog ogledala, koji odbijaju svetlost i čine da Ajvi sija. Donji deo je korset u nijansi njenog tela, blago naglašenim kukovima kako bi struk izgledao uže. Drugi sloj čini haljina od providnog tila, a treći je beli til. Najveći deo haljine je pravo ogledalo, jer su Galijano i Getijeva smatrali da bilo kakva kopija ne bi postigla efekat za kojim su tragali.


Tu je i veo koji je osmislio Galijano i koji je ukrašen vezom u čast ljudima i trenucima koji su Ajvi doveli do dana kada će reći "da" čoveku svog života, poput oraha, jer je njena baka En odrasla na imanju na kom je uzgajana ova voćka, i gitara, jer je njen pokojni otac Džon Gilbert Geti bio muzičar.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)


To što dvoje najvažnijih ljudi u mom životu fizički nisu bili sa mnom na dan venčanja bilo je vrlo teško, ali kroz Džonovu viziju i kreativnost, bilo je lako oživeti njihovo prisustvo — kaže Ajvi.


Sve deveruše Getijeve, uključujući kumu i čuvenu glumicu Anju Tejlor-Džoj, nosile su Galijanove haljine, iako on inače ne kreira za mladinu pratnju jer mu venčanice obično okupiraju svu pažnju.


Ali bio sam tako očaran Ajvi i njenim pričama o ovim ženama s kojima je odrasla, njenim deverušama, da sam napravio izuzetak — rekao je čuveni dizajner.
 

 

makonda-tracker