GLOSSY INTERVJU

Jovana i Željko Joksimović: Ostvarili smo sve naše želje (FOTO)

0

Popularni supružnici govore o zajedničkom slavlju kojim će obeležiti svoje rođendane, ali otkrivaju i druge povode za žurku na kojoj će najbližima prirediti brojna iznenađenja
 

 

foto: Andreja Damnjanović

Glossy: Ume li Kosta da vam čestita tog dana? Koliko sada pored Srne i Ane imate vremena samo za vas dvoje?


Jovana: Kako da ne. Ove godine Željko je imao koncert u Splitu i morao je da ode dan ranije zbog priprema. Kosta je ustao veoma rano, probudio se kad sam kretala na posao i tražio da odmah zovemo tatu i da mu čestita rođendan. Tako da smo ga neplanirano probudili u pet ujutro.
Željko: Oduševio me je! Kolika god da je gužva, Jovana i ja svake večeri odvojimo vreme samo za nas. To je neka vrsta rituala, tad razgovaramo o svemu što se desilo tog dana, o deci, planovima, viđamo prijatelje. Prebrz je ritam života, pa ako se izgubi komunikacija, sve izgubi smisao.


Glossy: Pravi li Jovana nekad tortu i kako uopšte izgleda jedna vaš dan kad ste svi na okupu?


Jovana: Ne pravim torte. Mi smo vrlo jednostavno organizovani, koliko god izgleda da je to teško zbog usklađivanja posla i dece. Radimo pre podne, posle podne smo s decom, a uveče Željko i ja budemo sami ili s prijateljima i tako se trudimo da pravimo balans i da ništa ne trpi. Sad je Kosta u fazi kad obožava da ide po gradu, da šeta s nama i provodi vreme u raznim aktivnostima, pa zaista uživamo.


Glossy: Imate li vas dvoje neostvarenih želja?


Željko: Verujte da nemamo u ovom trenutku. Trudimo se da uživamo u svemu što imamo, da budemo zahvalni na svemu i da ne mislimo na ono što nemamo, nego samo o onome što imamo, a to je dragoceno.


Glossy: Željko, prošlog vikenda održali ste sjajan koncert u Hrvatskoj, čime ste pokazali da je umetnost iznad politike.


Željko: Tih dana bilo je političkih varnica na nivou Zagreb-Beograd i ja sam na trenutak pogrešno pomislio da to može da utiče na koncert. Nisam prosto znao šta da očekujem. A onda sam stao na binu, i 12.000 ljudi je pevalo "Srećan ti rođendan" spontano i uživalo u muzici. Dobio sam poklon iznenađenje, tortu na bini, podelio je publici, a prvo parče uzela je devojka iz Knina. Bio sam pod utiskom posle svega jer je muzika pobedila. Zato sam i želeo dan kasnije da pošaljem poruku svim ljudima koji ne daju da i dalje u našim glavama budu nesporazumi, da ima mržnje, da živimo u prošlosti. Oni drugi možda jesu glasniji, ali je više nas koji gledamo u budućnost, u dobro, koji poštujemo jedni druge i ne pristajemo na jeftinu demagogiju.


Glossy: Jovana, vratili ste se jutarnjem programu. Da li je teško uskladiti posao s odgojem troje male dece?


Jovana: Nije lako, ali uz dobru organizaciju i ogromnu pomoć moje majke, uspevam sve. Bebe traže jednu vrstu posvećenosti, a Kosta sasvim drugu, ali ja uživam. Činjenica je da manje spavam, ali osim toga ničeg drugog se nisam odrekla. Okružena sam ogromnom ljubavlju i srećom i zaista mislim da je to privilegija.

 

 

Magazin Glossy - svake srede uz dnevni list Kurir!

 

foto: glossy


 

makonda-tracker