jednostavno i jeftino

Kako otpušiti začepljen odvod za manje od 60 sekundi? Sipajte čudesnu namirnicu u cevi i uštedite mnogo novca

0

Ako vam se zapušava odvod u kupatilu ili kuhinji obavezno isprobajte ovaj trik 

OTPUŠITE SUDOPERU ZA MANJE OD 60 SEKUNDI
OTPUŠITE SUDOPERU ZA MANJE OD 60 SEKUNDI foto: Shutterstock / ALPA PROD

Ukoliko su i vaše cevi napravljene davno, pa imate problem sa tim da se često zapuše spas možete da potražite u zameni, odnosno stavljanju novih, ali to će vas koštati poprilično.

 

Takođe, možete pozvati vodoinstalatera, koji će za svoje usluge da traži, često pozamašnju sumu novca, ali će vam takođe rešiti problem.

 

Ovom rešenje najčešće pribegavamo kada su neka teža zapušenja, ali ako to nije slućaj možda i sami to možete da rešite.

 

Donosimo vam isproban trik, koji možete da isprobate i na cevima koje nisu zapušene, jer ćete ih tako pročititi, a masnoća i prljavština će nestati iz njih. Takođe, neće biti ni neprijtnog mirisa.

Potrebno je: 

 

  • 50 g sode bikrabone
  • 50 g limuntusa
  • 100 ml sirćeta
  • vrela voda

 

Postupak:

 

U zapušen odvod stavite sodu bikarbonu, zatim odozgo sipajte limuntus i sirće. Istog trenutka će krenuti hemijska reakcija i videćete da sudopera ili lavabo kreću da brboću, a na površini se pojavljuje pena na čijem vrhu je mnogo nečistoće. 

OTPUŠITE SUDOPERU SODOM BIKARBONOM I LIMUNTUSOM
OTPUŠITE SUDOPERU SODOM BIKARBONOM I LIMUNTUSOMfoto: Andrey_Popov/Shutterstock

Kad malo prestane da peni dodajte malo vrele vode. Pustite da se proces ponovi, jer će u dodiru s vrelom vodom soda i limuntus skliznuti dublje niz cev. 

 

Nakon nekoliko sekundi sipajte vrelu vodu i gledajte kako se vaš odvod sam čisti. Sipajte vodu sve dok se ne otpuši potpuno. 

 

Ukoliko ne uspe iz prvo puta probajte još jednom, dva puta, a onda, ako ne uspevate ipak možda treba da potražite pomoć stručnog lica. Možda je zapušenje negde dublje ili je previše tvrda masnoća da ovaj priravak nema snagu da ga razgradi.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Najstarija sodadžijska radnja u Nišu 

 

 

 

makonda-tracker