važno je znati

Da li ste već raskitili jelku? Ako niste evo do kada to OBAVEZNO morate da uradite i oterate LOŠU SREĆU iz kuće

0

Ne zadržavajte se u prošlosti, već na vreme sklonite novogodišnju jelku i ukrase kako biste što pre krenuli u nove pobede i postizali samo uspehe 

KADA TREBA RASKITITI JELKU?
KADA TREBA RASKITITI JELKU?foto: Shutterstock, Shutterstock / Ground Picture

Nova godina i Božić su uveliko za nama. Mnogi su već svoju kuću očistili od ukrasa i novogodišnje dekoracije, ali ima i onih ljudi koji žele da što duže da zadrže praznični duh u svom domu. 

 

Iako im je sve to magično i lepo, ali može da ima negativan uticaj na vaš dom. Prema šeng šuiju, ukoliko dugo držite novogodišnje ukrase u svom domu time možete da privučete negativnu energiju.

 

Ako vam jelka ostane predugo okućena to znači da "ostajete u prošlosti, umesto da idete u budućnost, i u proleće koje dolazi". Generalno, ovo istočnjačko učenje smatra kako u kući ne treba držati ništa što je ispunilo svoju svrhu.

 

 

Poslednji datum do kada treba raskititi jelku je 18. januar, pa je sada pravo vreme da se pozabavite time ako već niste. 

 

Osim što, prema verovanju, donosi negativnu energiju, na ukrasima se  nakuplja prašina, a onda se tu zadržava i teško ju je ukloniti, pa ukrasi nisu više tako lepi i sjajni.

 

DANAS JE PRAVO VREME DA RASKITITE SVOJU JELKU
DANAS JE PRAVO VREME DA RASKITITE SVOJU JELKU foto: Shutterstock / PeopleImages.com - Yuri A

 

Ukoliko želite vi ukrase možete držati koliko želite, ali jelka definitivno ima ograničen rok trajanja, naročito ako je prirodna. Čim počne da opadaju iglice, vreme je da se posadi u zemlju, jer će u suprotnom propasti.

 

Ovo ne važi za veštačke jelke, pa ako imate takvu i ne verujete u feng šui možete dekoraciju držati dokle god vam je lepa i ne dosadi vam. 

 

Bonus video:

Da li je bolja veštačka ili prirodna jelka?

 

 

makonda-tracker