praktično

Kako da neutrališete neprijatan miris iz svog doma? Uz pomoć jednog jednostavnog trika vaš stan će mirisati savršeno

0

Proces čišćenja kuće ili stana je mukotrpan posao, a ako i posle čišćenja ne miriše lepo pokušajte s ovim trikom

foto: Shutterstock / New Africa
foto: Shutterstock / New Africa

Ukoliko se i vama dešava da nakon povratka s posla kad uđete u kuću ili stan osetite onaj neprijatan miris ustajalog vazduha ili neki drugi ružan miris možda je vreme za prolećno čišćenje.

 

Ipak, ako i nakon čišćenja ovaj miris ne nestaje ili se prosto ponovo iznova i iznova vraća možete da probate sa jednim jednostavnim trikom.

 

O čemu se zapravo radi? Prilikom usisavanja kuće ili stana vazduh iz usisivača se često rasprši po celoj kući. Ukoliko vam je kesa puna prašine, često se ta prašina vraća ponovo u prostoriju. 

 

 

Prvo što treba da uradite je da promenite kesu usisivača, a onda da u tu čistu kesu ubacite maramicu na koju ćete da nakapate nekoliko kapi vašeg omiljenog eteričnog ulja. 

 

Sledeći put kada budete uključili usisivač umesto prašine i neprijatnog mirisa vaš dom će ispuniti vaš omiljeni miris. Čestice eteričnog ulja će se zaržati u vašem domu od nekoliko sati, pa do nekoliko dana.

 

Kako da vam dom uvek lepo miriše?
Kako da vam dom uvek lepo miriše?foto: Shutterstock / ArtFamily

 

Naravno, najzdravija varijanta je da dom održavate urednim i čistim, da redovno provetravate prostorije, ali i ovaj trik može da pomogne u tome da vam prostor bude lep i prijatan. 

 

Osim ovog načina, postoje i kesice koje možete kupiti i staviti u kesu usisivača, ali one su skupe i često morate da ih menjate... Isprobajte ovaj trik, veliki broj žena širom sveta je oduševljen. 

 

 

makonda-tracker