SKIDA SVE, A NEMA NI TRUNKE HEMIJE

Potrebna su vam samo 2 sastojka: Skupe kapsule zamenite jednostavnom DOMAĆOM PASTOM za pranje veša i uklanjanje fleka

0

Ukoliko vam je dosadilo da kupujete skupe kapsule za pranje veša napravite ih sami u svojoj kuhinji 

foto: Shutterstock / BonNontawat
foto: Shutterstock / BonNontawat

Mnoge žene muku muče sa uklanjanjem upornih i tvrdokornih fleka sa garderobe. Pozamašan ceh mogu da budu tečnosti i praškovi specijalno napravljeni baš za tu namenu.

 

Ipak, postoji jedan način da se rešite svega toga i da uz pomoć najjednostavnijeg sastojka učinite da vaša garderoba ponovo bude čista i bez trunke fleka.

 

 

U pitanju je starinski sapun za pranje garderobe i uklanjanje fleka. Njega su nekada naše bake koristile kako bi održavale čistoću veša, kada današnji praškovi, kapsule i tome slično nije ni postojalo.

 

Ukoliko i vi želite da odeću svoje porodice perete na bezbedan način, bez bojazni da ćete iziritirati kožu jakim hemikalijama napravite ovu pastu i budite bez brige. 

pranje veša, veš, čist veš
foto: Shutterstock

 

Sve što treba da uradite jeste da najobičniji sapun za pranje veša izrendate na sitno rende, a potom ga prelijete sa 1,5 l vrele vode. Promešajte, pa dodate 5 kašičica sode bikarbone

 

Nakon toga tokom nekoliko sati lagano mešajte povremeno, dok se ne napravi nešto nalik pasti. Sipajte u posudu sa poklopcem i kada perete veš dodajte po 2,3 kašike u mašinu za veš.

 

S obzirom na to da taj sapun za pranje veša često nema nikakav miris ili ima neki koji vam se ne dopada jednostavno dodajte u smesu desetak kapi eteričnog ulja s vašim omiljenim mirisom i veš ne samo da će biti bez ijedne mrlje, već će i mirisati lepo. 

 

makonda-tracker