efikanso, isprobano

Kako da brzo osušite veš tokom zime? 4 trika koja će UŠTEDETI VREME i NOVAC svakom domaćinstvu

0

Tokom zimskih dana sušenje peškira postaje prava noćna mora

 

foto: Shutterstock / Alina Demidenko
foto: Shutterstock / Alina Demidenko

Kada je napolju hladno, sušenje debljih komada garderobe i peškira može da bude zaista nemoguća misija. Mnoge žene "lude" od garderobe koja je svuda po kući, a premeštanje sušilice s jedne na drugu stranu predstavlja zamoran posao.

 

Ipak, nije sve izgubljeno. Postoje načini da se veš brže osuši, a vi mu u tome možete itekako pomoći.

 

 

Donosimo vam 5 korisnih saveta, a vi ih isprobajte pa javite da li su delotvorni.

 

Iscedite veš dva puta 

 

Kada je mašina završila ceo pogram pranja i vreme je za vađenje veša, uzmite i uključite mašinu još jednom samo na centrifugu. Time će se veš dodatno ocediti i izaćiće iz mašine mnogo manje mokar nego kada se cedi samo tokom pranja.

 

Ne pretrpavajte sušilicu

 

Kada izvadite veš iz jedne mašine rasporedite ga na bar dve sušilice. Između stvari ostavite dovoljno mesta kako bi vazduh moga nesmetano da cirkuliše. Ukoliko imate mogućnost ostavite i malo odškrinut prozor, jer će tako postojati još bolja provetrenost i neće se stvarati vlaga i kondenzacija u kući ili stanu.

 

Peglanje, Slaganje veša, Veš, Čist veš, Pranje veša, Odeća, Domaćica
foto: New Africa/Shutterstock

 

Peglajte polusuv veš

 

Veš se najbolje pegla kada nije presušen. Zato je najbolje da ga skinete da sušilice dok je još uvek malo vlažan. Osim što ćete ga lakše ispeglati, takođe ćete skratiti proces sušenja, jer vruća ploča pegle uklanja vlagu iz tkanine, pa će veš dok ga ispeglate biti potpuno suv.

 

Iskoristite sunčeve zrake

 

Bez obzira koliko je napolju hladno, ukoliko ima sunca iznesite sušilicu na kratk napolje. Ostavite sat, dva, koliko ima sunca, a onda ga unesite unutra. Iako se može desiti da se veš zaledi, brzo nakon što ga vratite u kuću biće u potpunosti suv. 

 

makonda-tracker