probajte odmah

Kako se rešiti voćnih mušica za tili čas? 4 jednostavna trika kojima ćete ih se osloboditi bez muke

0

Skoro besplatni načini da se rešite mušica koje ne mogu da odole vašoj činiji sa voćem

foto: Anne Webber/Shutterstock
foto: Anne Webber/Shutterstock

Vinske mušice su naporne i uporno se vraćaju čim nanjuše voće, bilo ono trulo i samo zrelo. Malo je poznato da ih privlače i fermentisana pića, poput piva i vina, a neretko zuje i oko kanti za smeće ukoliko se u njima nalazi hrana.


S obzirom na to koliko se lako razmnožavaju, nekad može da ih se nakupi toliko da ih je teško oterati, ali postoji nekoliko dokazano efikasnih načina da ih se oslobodite.

 

  • Jabukovo sirće


Jabukovo sirće efikasnije je od belog sirćeta, a sve što je potrebno jeste da sipate manju količinu u čašu i prekrijete je providnom folijom. Potom je pričvrstite gumicom ili selotejpom, pa probušite čačkalicom nekoliko rupica kroz koje bi vinske mušice mogle da uđu u čašu.


Njih će privući miris i vro brzo će se skloniti od vašeg voća!

 

  • Staro voće

 

Pošto mušice posebno privlači voće koje truli, iskoristite to protiv njih!
U teglicu sipajte malo sirćeta i parče prezrelog voća, pa napravite fišek od papira i ubacite ga u teglu, tako da vrh bude unutra, odnosno okrenuto nadole. Koristiće i samo komadić kore od banane!

 

Voće, Činija voća, Fruktoza
foto: baibaz/Shutterstock
  • Sirće i sapun

 

U činijicu sipajte malo sirćeta i dodajte tri kapi tečnog sapuna ili tečnosti za pranje sudova. Ova smesa će privući mušice, a potonuće čim slete na površinu tečnosti.

 

  • Staro vino ili pivo

 

Ukoliko vam je ostalo malo vina ili piva u flaši, ostavite ih otvorene kako bi miris privukao mušice. One će ući u bocu,a njeno usko grlo će ih zarobiti.

 

 

makonda-tracker