da li ste znali?

Svi ga POGREŠNO odlažu: 3 mesta na kojima nikako ne treba čuvati HLEB

0

Sigurno ste se zapitali zašto vam ova namirnica tako brzo postane buđava. Razlog leži u tome da verovatno negde grešite, a upravo je problem u tome da ga odlažete na mesta koja nikako nisu pogodna za održavanje njegove vitalnosti. 

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Neke namirnice ne pojedemo odmah kada ih pazarimo, ili ih sačuvamo "za sutra", te tako svaka hrana zahteva posebnu vrstu pažnje i održavanja, odnosno da je čuvamo tako da se ne pokvari. 

 

Obratite pažnju zapravo na mesta gde odlažete hleb i u vezi sa tim ćete uspeti da sačuvate sigurno bar jednu veknu koja neće biti buđava, ukoliko je pravilno skladištite. 

 

 

  • Vrh frižidera nikako!

 

Čini vam se da je ovo mesto pogodno za odlaganje hleba jer kada ga tamo odložite neće vam smetati izauzimati vam prostor koji možete iskoristiti. Međutim, ovo nije uopšte dobro jer toplota koja dolazi iz rashladnih uređaja, te tako stvara vlažno okuženje ukunat kese, pa će se tako hleb brže pokvatiri.

 

1 / 3 Foto: Shutterstock

 

  • Izbegavajte i mašinu za pranje sudova

 

Ako imate naviku da vaš hleb odlažete u mašini za pranje sudova, vreme je da tu naviku iskorenite, zato što mašina može napraviti toplo okruženje koja će takođe stvoriti vlagu i samo će pospešiti buđ.

 

  • Sklonite hleb od šporeta

 

Odmaknite ga i od šporeta jer će se tako para od kuvanja lako dospeti do vaše kese i onda je naravno buđ neminovna.

 

 

makonda-tracker