Od samo nekoliko sastojaka napravite hlebiće ili mafine koje ćete voleti, koji su zdravi, bez glutena!
Mafin-hlepčići bez glutena su odličan izbor kada želite da pojedete testo koje je zdravo, bez aditiva i glutena. Probajte i ove superukusne kiflice, a ako vas zanima da li ste intolerantni na gluten, ovo su simptomi koje ne smete ignorisati.
Sastojci:
- pirinčano brašno 200 gr
- prašak za pecivo 10 gr
- gustin 30 gr
- prstohvat soli
- toplo mleko 180 gr
- biljno ulje 20 gr
Priprema:
Sipajte pirinčano brašno. Dodajte prašak za pecivo, gustin. Prosejte u brašno. Dodajte prstohvat soli. Mešajte mutilicom.
Sipajte toplo mleko i biljno ulje. Umešajte fino ručnom mutilicom dok ne dobijete glatku smesu.
Namastite kalup za mafine (silikonski najbolje). Kašikom sipajte testo. Ovako ćete dobiti hleb u obliku mafina, ali možete i sipati u pleh po svom izboru. Pecite 15-20 minuta na 200 stepeni.