icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

LAGAN DESERT

Neodoljivi spoj banane i čokolade: Napravite slatki hleb za samo 15 minuta (RECEPT)

Posebno će ga obožavati oni koji vole da uživaju u slatkišima uz čaj ili kafu

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

 

Popodne je vreme za opuštanje i otpuštanje svega što treba biti otpušteno, a u tome vam svakako može pomoći griz jednog posebnog kolača. Mogli bismo reći da se radi o slatkom hlebu koji će posebno obožavati svi koje vole nešto pod zub uz kafu ili čaj.

 

Sastojci:

60 g kakaa u prahu, 130 g brašna, 1 kašičica sode bikarbone, 1/4 kašičice soli, 150 g šećera, 115 g otopljenog maslaca, 1 veliko jaje + 1 žumance, 50 ml kisele pavlake, 1 kašičica ekstrakta vanile, 2 reda čokolade za kuvanje iseckane na srednje komadiće, 3 zrele banane

 

Slatkiš kom nećete moći da odolite: Vanil kup sa višnjama probudiće sva vaša čula, a gotov je za tili čas!

 

Priprema:

 

Zagrejte rernu na 175 °C i podmažite kalup za hleb i iznutra ga posipajte kakao prahom.

 

Pomešajte brašno, kakao, sodu i so, a drugoj posudi umutite jaje, žumance, šećer, otopljeni maslac, kiselu pavlaku i vanilu.

 

Mokre sastojke umešajte u suve i dodajte izgnječene banane i čokoladu. Testo ulijte u kalupi pecite oko sat vremena, odnosno dok čačkalica kojom ste proverili je li pečeno ne bude čista. Pre posluživanja pustite neka se ovaj slastan desert ohladi desetak minuta.