kako biste vi postupili?

"Spasite MENE, A NE BEBU!" Mama tiktokerka izazvala raspravu o jednoj od najtežih odluka koju neko mora da donese

0

Odgovor čiji život treba da bude prioritet kada se bira između trudnice i nerođene bebe nije lako dati, posebno kada je žena ta koja je u prilici da odluči

Na porođaju može doći do brojnih komplikacija koje mogu da ugroze život i porodilji i bebi
Na porođaju može doći do brojnih komplikacija koje mogu da ugroze život i porodilji i bebifoto: Gorodenkoff/Shutterstock

Mama Šelbi Leonora vrlo je popularna na društvenoj mreži Tik Tok, gde često priča o svom životu i stavovima, a jednim je posebno privukla pažnju.


Ona je nedavno istakla da bi u slučaju da na porođaju mora da bira između svog i bebinog života odlučila da lekari spasu nju.


Ukoliko tokom porođaja morate da birate da spasite mene ili bebu, spasite mene. Kod kuće imam bebe kojima trebam – jasna je ona i dodaje da je njen suprgu saglasan.

Njena izjava naišla je na opštu osudu u komentarima, a mnogi kažu da ne znaju kako bi živeli posle takve odluke.


"Izgubiti dete i živeti s tom spoznajom je nešto što najteže što sam doživela. Neko kome se to desilo ne može da komentariše ovo", "Mislim da nikad ne bih mogla da živim s tom odlukom, bila bih srećnija da se dete rodi"... neke su od reakcija.


Mnoge žene koje su već majke saglasne su sa Šelbi i kažu da moraju pre svega da misle da decu koju već imaju i kojima su potrebne.

 

"Ovo se desilo mojoj tetki i njen suprug je rekao da spasu bebu, ali je moja majka tražila da se spase njena sestra", "Moja mama je umrla na porođaju. Nijedno dete ne treba da raste ne znajući osobu koja mu je dala život", "Slažem se. Čak i ako već nemaš decu. Ne zaboravi da si i ti nečije dete... Moji roditelji ne bi mogli da žive bez mene", pišu oni koji podržavaju Šelbi.

 

U svakom slučaju, rasprava se nastavlja, a mišljenja su vrlo podeljena.

 

 

 

 

makonda-tracker